Chiftele marinate cu cartofi

Sau mancare de cartofi cu chiftele. Cum vreti voi sa ii ziceti.

Slide8

Mai intai va cer scuze ca m-a batut soarele in cap si in ochi si nu am reusit, cum imi propusesem, sa fac poze pas cu pas. Dar ori ochii mei nu mai tolereaza, ori soarele este de-a dreptul ucigas. Combinatia de soare in geam, cuptor pornit si oala batraneasca pe foc, nu e taman buna, multe chestii le-am obsesrvat dupa ce am descarcat pozele. Cum ar fi faptul de a nu fi sters bine farfuria. Nu e lipsa de respect fata de cititori sau halitori, asa sa stiti.

Insa reteta este buna, deci v-o zic.

Slide9

Ingredientele pentru chiftele:

  • 500g carne tocata amestec
  • 500g carne scoasa din carnatii vostri proaspeti preferati, din comert sau din gospodarie
  • o ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • un ou mai maricel
  • verdeata dupa chef
  • putin pesmet cat sa lege compozitia, daca este cazul

Slide10

Despre cum sa spalati, curatati, tocati legumele, cata sare si piper sa puneti, eu nu prea scriu, mi se pare evident. Ce va pot spune este sa nu spalati carnea tocata. Parerea mea (nu radeti, chiar am citit acest minunat procedeu culinar, spalarea carnii tocate).

Bun, formam chiftelele si, fie le prajim, fie, ca mine, le coacem la cuptor.

Cat timp ele se coc facem sosul din:

  • o ceapa maricica
  • 4-500ml suc de rosii
  • cateva foi de dafin
  • vin alb sau roze, sec sau demisec, cam 200-250ml

 

V-am zis ca nu am poze cu toate, asa ca va spun doar: calim usor ceapa, presarata cu sare, stingem cu vinul, adaugam sucul de rosii, apa, dafin si, fireste, cartoful din titlu (da, il fierbem in sos direct, fierbe nitel mai greu, fireste, dar va fi gata cand gatam chiftelele).

Fireste ca prima chiftea merge la ala care sta in zapusala.

Slide11

E, de aici e simplu, in sosul, sau mai exact, mancarea de cartofi, punem chiftelele scoase din cuptor. Desigur ca le intoarcem odata, am uitat sa precizez.

Lasam totul sa se imprieteneasca si asta este.

Combinatia de carne/carnat/cartof/sos de rosii/vin, nu are cum sa nu fie buna sau foarte buna.

Slide12

La capitolul cumparaciuni, au fost in oferta la un moment dat galustile cu prune de la Lidl. M-am indurat sa fac niste „nisip” (zahar, pesmet, scortisoara, trase in putin ulei) sa le gust. Nu sunt rele, nici ca alea de casa, dar nu sunt deloc rele. Si dupa parerea mea, mult mai bune reci. Oricum cred ca mananc doi ani din punga aia.

Această prezentare necesită JavaScript.

Aveti grija la caldura.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s