Mici retete

Izvorate din pofte, chefuri, idei, unele chiar nu sunt de facut (si nu pentru ca nu v-ati pricepe, dar nu tuturor le raman niste resturi de mac’n’cheese de exemplu).
Eu vi le povestesc asa cum le-am comis, sigur ca intotdeauna lingura si tigaia e in functie de cheful si decizia cititorului. Ma rog, daca nu face cititorul vreun desert complicat, acolo nu ma bag.

Incepem cu niste paste, ca aveam chef.

Slide8

Cheful a fost de spaghetti din cele care isi beau din sos, deci orice sos ati alege, pastele se fierb cu cateva minute mai putin decat se cere pe ambalaj si sosul se face nitel mai uleios si apos.

Asadar am pus in ulei de masline nitica ceapa, usturoi si codite de patrunjel, am adaugat o lingura de smantana, apoi suc de rosii. Cumparat, din cel de baut, daca aveti de casa, bravo.

Pastele fierte, cum ziceam, mai putin, le-am pus in sos si apoi am pazit pana si-au baut tot sucul.

Slide9

Acum sa va spun sincer, in genul asta de sos merge de minune niste vodka, dar nu detin, daca faceti ceva asemanator, puteti pune 100ml de vodka. E misto.

Pe deasupra am ras pecorino, aia mai am prin zona.

Slide10

Acum am sa va arat o salata care mie imi place la nebunie. Stiu ca o stiti dar ma repet, pentru cei ce nu au incercat combinatia, mie mi se pare super. Asadar ne trebuie fasole fiarta, oricare va place voua, scursa, clatita, ton in ulei, cu tot cu ulei, ceapa rosie. Plus otet, sare si piper, dupa gust.

Slide11

Doar se amestega si se gusta din cand in cand. Nema plating, doar am mancat.

Slide12

Si acum o reteta despre care cu parere de rau va spun ca intra la categoria „unic si irepetabil”. Supa mac’n’cheese.

De ce? Pai stiti ca mi-a ramas un bol de macaroane cu branza, stil american. Am mai facut si alta data supa dupa ideea de mac’n’cheese, mai exact chili mac’n’cheese.

Asadar, ca idee, daca prin absurd va ramane din chestia asta, macaroana, brnza, sos, va spun, congelate nu ies misto de reincalzit, asa ca bagati cu supa.

Ce am mai pus eu, pai ce aveam prin frigider si congelator, proportii variabile de: ceapa, cartof, morcov, pastarnac, telina, conopida, ardei gras. Am pus si curcuma proaspata, pentru ca nu voiam sa iasa de culoarea laptelui de bou.

Sfat, daca gasiti curcuma proaspata, nu o curatati fara manusi. E haios mai ales daca nu te prinzi, iti dai cu mainile pe moaca si te duci dupa aia la plimbare.

Asadar cele de mai sus le-am pus la fiert la presiune, cam 15-20 de minute.

Slide13

Am adaugat bolul de macaroane, am pus iar oala la fiert cateva minute, apoi am pasat totul. Ceva de vis, ma jur. Nu ii mai trebuie nimic, nici crutoane, nici alt adaos, doar o ceasca. Se duce pana in glezne.

Slide14

O sa urmeze o musaca din resturi de drob, sa nu ziceti ca nu v-am zis 😀

Altfel, jungla revine.

Slide15

De prin oras, sa va arat … Ca unei caterinci de fundaturi ii spui „rezidence”, e cum e, ca sunt unii care chiar se muta in fundu’ lu’ Maniu, ma rog, treaba lor, dar nenorocirea asta care te duce cu gandul la Siria si Kosovo si cu masina direct in service, are un nume de nu e adevarat: BELSUGULUI RESIDENCE. Unii chiar au umor.

Slide16

Nu am apucat azi prea multe poze ca in oras e revolutie, toata lumea e pe strada, dar una dintre cele mai misto case vazute de mine am apucat sa o pozez. Este resedinta ambasadorului Poloniei.

Slide17
Si asa, de final, poate totusi imi da cineva pilulele roz: v-am zis ca am o obsesie? 😀

Slide18

rororo

Lasă un comentariu