Stiu ca am mai facut, de mult, mac’n’chees, ba chiar am facut o interpretare, gen supa, chili mac’n cheese.
Dart daca tot am refacut, sunt si mici, foarte mici modificari, am zis sa revenim la reteta asta care e de facut odata l afoarte multi ani pentru ca e complet nesanatoasa.
Ce contine, stim, macaroane, branza si sos alb.
Aici e mica modificare, in sosul alb clasic am pus si smantana (aveam in plus).
Asadar se trage faina in unt, sare si piper puneti dupa gust sau dupa branza folosita, apoi se subtiaza cu smantana si lapte.
Cat timp fierbe sosul, se fac si pastele, stim ca faina are timp de fierbere 20 de minute, dat fiind ca mai dam si la cuptor totul, cam l afix merge sa facem totul in paralel.
Dupa care amestecam macu, chizu si sosul. In cazul meu, branza a fost parmezan.
Pe un vas am presarat si piper si parmezan si am pus si niste cuburi de branza (luate de curiozitate, deci in plus), apoi am dat la cuptor, al doilea vas l-am lasat la racit si l-am congelat, pentru alta data.
Se lasa la gratinat cat vreti voi. Ce e cu michimausul ala din poza? E ambalajul branzicii luata de mine de curiozitate, cica pentru copii, mie mi s-a parut super nasoala si pentru mine, dar ma rog, zic sa vedeti si ambalajul in cazul in care vreti sa evitati prostia asta.
Pana la urma am mutat totul in alt castron, ca in vasele astea nu se racea niciodata 🙂
Ce mai avem in meniu, pai o ciorba de porc cu varza, foarte buna, acrita cu zeama de varza si dreasa in blid cu mujdei cu patrunjel.
Si, fireste, dog tax.
rororo
Un gând despre &8222;Mac’n’cheese&8221;