Regim cu nimic – fusilli cu branza

Cea mai de spital mancare de pana acuma.

Paste cu branza dietetica de vaci si ce am mai pus pe deaspra se vede. Fix spital, pana acum ma descurcai, asta o dadui cainelui dupa ce am mancat de foame. Branza s-a topit frumos pe paste. Dar atata.

Patele, in schimb, bune.

Seara sunai la doftor, dupa ce am primit analizele, unele, asperigillus fumigatus e buba asa ca luai o saorma. Pentru Guvi, fara numar. (scuzati iar calitatea pozelor)

Tusha guviiii, nu imi da si mieeeeee.


Era sa zic rororo inainte sa dau reteta. Se fierb pastele, se amesteca pe foc cu branza de vaci, cand pare totul ok se pun in farfurie, se adauga marar si masline fara sare.
Notat? Bun. rororo

23 de gânduri despre &8222;Regim cu nimic – fusilli cu branza&8221;

  1. Nenorocita asta de Asperigillus se pare ca nu are nevoie de asa regim sever, doar un tratament antifungic, daca nu a produs complicatii pulmonare sau de alta natura. Clar ca analizele celelalte de la leber (ficat), splina sau teste au fosta alterate de incriminata. Cauza posibila – imunitatea scazuta de la operata efectuata recent. Sau a dat doctorita alta explicatie si solutie? Ma bucur ca s-a identificat vinovatul si se pare ca si Casi se alinta recunoscatoare… cat despre paste, nu te supara n-as putea sa le mananc nici daca as vrea, branza de veci n-o pot combina cu pastele, dar am facut o zupa vietnameza PHO (fara carne) cu noodles de orez, ciuperci brune, bok choy, picanta si intaritoare cu gandul la tine. Ti-as trimite o portie, dar nu stiu daca ai voie inca. Am sa pun pe blog s-o vezi in versiunea mea (fara carnoase).

  2. Nu am reusit sa ma programez, este full la medic pana saptamana viitoare, la tanti asta zic, dar daca am incetat cortizonul acuma nu mai tiu asa drastic, insa o sa ma feresc de diverse. Nu citisem nimica pe net despre nenorocita asta, ca in general cred numai in ce spun specialistii la cate balarii sunt scrise virtual, dar pe tine te cred, caci te cunosc 😀

    Pastele le-am gustat de foame, cat de cat a mers, dar majoritatea le-a halit biata casi, ce era sa faca. De aia nu intelegea endocrinologul ce se intampla, tii, ca ma tot intreba daca mi-am facut test de hepatite si daca nu am. Si le-am facut si nu am. Ete dom’le ce periculoasa e nenorocita aia mica.

    Mi-a zis pana ne vedem sa mai iau aeris sau cum ii zice ca nici nu mai retin numele tuturor pilulelor vietii si sa ma feresc de umezeala si blabla.

  3. Da, stiu colateral de infectiile astea, in sensul ca nu am fost direct implicata. O prietena a avut probleme cu pustiul ei, putin slabit de la niste antenamente feroce si o interventie simpla de altminteri. Cum a luat-o nu se stie, ca nu vor sa spuna. Ii alterase toate analizele, mai ales trigliceridele care ele au dus si la modificarea testelor horrmonale, in lant, afectand totul. Am inceput sa ma tem ca ne pandesc o groaza de lighioane de care acum ceva ani habar n-aveam. Acum sunt o groaza de infectii instraspitalicesti si te apuca disperarea mai ales cand vezi ridicarea din umeri a medicilor. Cand am auzit ca n-au ce sa faca, recent, imi venea sa dau de pamant cu el la propriu. Si vestea proasta e ca nu era vreun incompetent, ci era deja blazat ca pierduse 4 pacienti in 2 ani din cauza unor bacterii aparute mai nou in mediul nesteril din spital si ca streptococul auriu e mic copil. Ma bucur ca esti mai bine.

  4. Dap, mai bine. Eu nu am stat deloc in spital, recuperarea am facut-o acasa, doftora cica e ca bacilul koch (ca avui si TBC acum niste ani), pluteste sporul in aer o gramada, poate fi oriunde si se ia de fraieri ca mine. Ca nici la koch nici la asta nici unul din jurul meu nu a fost afectat. Endocrinologul e complet derutat de analize, mi-a dat tratament si a zis sa ne mai vedem peste vreo luna si ceva, ca o valoare la o analiza iesise brambura si la celelalte bine, cica eu nu mai inteleg nimic.

    Macar am noroc ca is intre aia 70-80% carora le-a reusit operatia de coloana, ca asta e important, restul se trateaza daca aflam exact ce este.

    Multumesc mult de info.

  5. Bdano draga,acum cativa ani am facut si eu tratament cu cortizon si atunci doctorita m-a sfatuit ca dupa incetarea tratamentului,inca o saptamana sa continui sa mananc fara sare,pentru a evita efectul nedorit .Ma gandesc ca pe fondul imunitatii slabite de la operatie,poate ar fi bine sa tii si tu inca o saptamna regimul fara sare.Ca efectul ala de umflare e neplacut,chit ca pana la urma se resoarbe.Aveam colega la birou,pe care doctorul n-a sfatuit-o sa pastreze regimul inca o saptamana si s-a umflat.Sigur i-a trecut pe urma.Poate depinde si de organism.
    Bine ca ti-a reusit operatia.In rest sigur ca restul se rezolva.Munceste la cresterea imunitatii , cu tratatment naturist,pe linga ce medicamente iti da doctorita.Echinaceea e un remediu extraordinar,zic eu.mama mea este alergica si facea si foarte des ingectii urinare, de cand ii fac tratament cate o luna de zile primavara si o luna toamna cu echinaceea (pastile sau ceai,e foarte plaut la gust) nu a mai avut probleme grave,cum era inainte,cu alergia,mai ales primavara.La ea a functionat si are 81 de ani.Acuma ti-am spus si eu din experienta mea.Tu intreaba doctorul .
    Pup fetili ,cuvantatoare au ba !

  6. io personal nu cred in naturiste si etnobotanice, oricum intreb, ca ei stiu cel mai bine. nici nu am de gand sa ma dau in barci, bag pe supe creme, din astea. azi ma spurcai la doua linguri de ciorba de burta ca imi disparea de sub oki, mira-m-as sa ma umflu de la atata lucru, in rest, o tin la fel, pe fara sare. numai ca uitandu-ma pe analize am diversificat nitel.

    o sa pun si poze cu ce traznai am facut azi (si doar am gustat).

    maine iar ma duc la medici, de data asta cu jivina, sa ia tona de vitamine, sa nu creasca micutza, amarata, da-i-as palme.

  7. nu ma iau ma. am ras azi dupa geam cu lacrami, o scoase „tac’su” afara fara lesa zic mai vezi ca se ia dupa lume, cica nuuu, ca am asculta. fugi direct la un nene, saracu, cu plase, jap cu ghearele in plase. pana sa ajunga omu’ ea tzopaia in plase, bucuroasa nevoie mare. cata carne i-o fi bagat bietu nene in congelator omului, nu vreau sa stiu, dar am ras cu lacrami. cica ma asculta. vezi sa nu :)))))))

  8. pai, in cazul asta, trebuie sa-l chemam pe cezar sa ne educe copiii, tie pe casi si mie pe baiat ca e cioban rau de tot; si cred ca si pisica are nevoie de lectii, dar din nesimtita aia nu scoate nimeni nimic

  9. pe mine m-ai demontat de cand ai zis ca e mancare de spital :D, pe urma insa, m-am montat la loc cu imaginea lu’ Casi in plasele aluia 😀 😀

  10. cezar ala e o tzeapa. nu mai crezi si tu, stelu, tot ce e la tv. nu filmeaza pe bune, sunt taiate si montate emisiunile si nereusitele dispar in neant. tre’ sa ma pun io cu chefu’ pe casi ca o fac de manca cu betele mancare chinezeasca, dalmatianul invatase o toona de giumbuslucuri cu toata agresivitatea lui. numai ca is in lipsa de chef pana rezolv altele, ma intelegi.

    zazuzule, am ras cu lacrimi, al batrn s-a suparat, da nu eram io de vina, ca io o scot cu lesa. azi maine si cu botnita ca se mai sperie lumea si nu cumva sa provoace infarcturi de la dat din coada, mai stii?

    gata, de azi gatim cat de cat mai normal. a, da, apropos de ce ai scris la tine pe blog, eu o dau mai amabil: cui nu ii convine si nu ii place ca pun io poze si povesti cu cainele, sunt destule site-uri porno de vizitat si servetelele sunt ieftine, multumesc.

  11. Gand la gand…:) am avut pe 23. 11. acelasi meniu! Doar ca la mine au fost macaroane cu smantana si telemea( feta). Pastele de Cecco sant preferatele mele, foarte bune!
    Citind despre descoperirea „dusmanului” ASPERGILLUS FUMIGATUS , o ciuperca de mucegai…..hmmm…nu prea corespunde la ce mi-ai relatat. Si nu prea are legatura cu hormonii, ficatul…

  12. stei soro ca mai am analize de scos, nu zic hop pana nu sar gardul. da-le incolo, azi am altele pe cap cu legislatia kilului facuta dupa ureche, sa ma duc sa cipez potaia. sa vad cat costa.

    doftorii sa se puie ei de acord ca cica pot fi probleme legate, nu numa una si ma duc ca la ciuc, iote la ia, ti-am zis ca io is om serios, nu fac chestii simple, nici macar boli :)))) am venele ca noi, is ca hristos, lasati acele sa vina la mine :))))

    azi pun si reteta, mi=a iesit o ciorba excelenta, sa vaz pozele cum ies. de cecco sunt foarte bune, nu prea le gasesc.

  13. Ai soro, uite acu vin inapoi, am vizitat-o pe Zazuza. Oioioi, imi place starea de rebeliune! Nu, nu pun nimic din plaur flaur, da de gandit ma gandesc al naibii la ceva adecvat 🙂

  14. de cand nu am mai ascultat bitãlshii. pun poza sare lumea de cur ca e fetish cu potaia :)) azi nu am chef, ma duc maniana sa fac si un inventar serios la finante sa vedem ce si cum, ca sunt multe de luat.

    io nu mai am rebeliune de mult, acum is in starea placida de acceptare si neputinta. facem ce putem, pe mine ma amuza astia care dau din taste si nu fac nimica. si sa stii ca azi cand m-am dus cu gunoiul am cules din drum o gramada de mizerii, cum ziceam, cutii, pahare, de la mec donaldz, pemparsi folositi (am manusi chirurgicale, ce pana mea), cum zicea si zazuza, mai sunt si altele aruncate pe garduri. si pe aia care, cu buna stiinta sunt nesimtiti si produc disconfort semenilor, nu ii mai eutanasiaza nimeni.

    apropos, ca zicea zuzu de educatie cu forta, cum sa educi parintii care isi pun copiiii sa se cace in mijlocul trotuarului? ca daca ii bati te da la teve. care parinti dupa ce isi caca si pisha copiii in strada, ii urca in supermasini.

    dar asta e o alta problema de civilizatie. suntem noi mai extremiste. io imi fac datoria, sa indrazneasca cineva, vorba zuzei, sa ma calce pe coada, atata timp cat io nu deranjez pe nimeni si nu las jeg in urma mea, ca atata ii trebuie.

    cred ca am fost om bun, a iesit soarele 😀

  15. Sa nu crezi ca ” haulitul” hau-hau-hau ie nimic! 🙂 Chiar daca nu schimba, atrage atentia si se aduna omenirea…..ce crezi, ce caut aici heeee?
    A iesit soarele zici? Apai numa bine…

  16. De ce ai atatea restrictii la alimente? Ce intervetie chirurgicala ai avut (am inteles ca pe coloana,, undeva). Regim hiposodat se da la cardiaci, hipertensivi….Nu sunt medic, sunt chimist , dar sunt familiarizata cu farmacopedia si am urechea deschisa la tot ce incumba acest domeniu. Simt o oarece exagerare….Aprioric, un medic cu specializare in domeniu, daca ti se pare destul de luminat la cap si cu vocatie, trebuie ascultat; dar ,daca „specialistul” s-a „focusat” pe domeniul cunoscut, la indemana, si NU VEDE ansamblul…aveti, impreuna, o problema. Imi cer scuze pentru interventie, dar am simtit un imbold, sa ma exprim.

  17. Mihaela, multumesc de comentarii, gata, am terminat cu zero sare, luam hidrocortizon, aia era explicatia dar iti multumesc oricum.

  18. M-am „bagat in seama” si mi-am dat cu presupusa pentru ca iti urmaresc blogul in fiecare zi – am pagina ta deschisa permanent, alaturi de ‘vreme’,’ziare’ , facebook, yahoomail… si ce mai citesc eu cand imi beau cafeaua de dimineata. Asa ca m-am considerat o persoana ‘apropiata’ tie si in drept sa zic ceva.
    Probabil mi-a scapat explicatia (in caz ca a fost postata), dar mi s-a parut ca prea te chinui si nu pricepeam de ce; de asta am scris. Acum , m-am limpezit.
    Mi-as dori sa ne intalnim si sa vorbim ‘face to face’ intr-o zi; nici nu-i greu acum- am plecat din Tulcea, am un job in Bucuresti, stam cam in aceeasi zona (eu stau pe Mihai Bravu, intre Baba Novac si piata Muncii, tu in Salajan) ; n-ar fi un capat de tara. Si mi-ar face o reala placere sa stam la taclale . Cred ca am avea ce sa ne spunem.

  19. dam o pizza odata, poate mai vin si alte fete, iti dua eu mail daca e ceva, momentan nu se prefigureaza nimic pana in decembrie, luna cadourilor, cadoul meu sper sa fie fosnitor si verde $$$$$$$$$$

Lasă un comentariu