Cartofi cu oua la ceaun

Nu numai Jakob sau fetele de pe Culinar sunt de vina de pofta asta, ci si amintirile din copilarie. Pe atunci aveam dedicat un ceaun special pentru cartofii prajiti, acum am ramas numai cu unul in dotare.

Plus ca indiferent ce ar zice unii sau altii, mie combinatia de cartofi prajiti cu oua si rosii mi se pare fantastica, dar pentru musafirul nostru, Jakob, am scos si un castravete din saramura.

Nu am mai recurs la metoda economica de cartofi prajiti ci am pus ulei ca lumea in ceaun. Ulei de arahide, pe vremuri, fireste, foloseam untura sau ulei de floarea soarelui.

Cand cartofii sunt aproape gata, pac, ouale gramada peste ei.

Normal i-as fi presarat cu telemea dar am descoperit ca nu mai am, merge si cascaval. Portia mea e aia cu oul mai mic si cu rosie.

Si nu m-am abtinut sa nu pun si o lingurita de smantana alaturi.

Fireste ca nu are farmec daca ouale nu au galbenusul moale sau macar cleios, parerea mea. In rest, numai niste sare si, vorba lui Creanga, gogalt, gogalt.

Inainte de a incheia, nu pot sa nu preiau de pe site-ul simplybucharest pe care il disec de doua zile (are si chestii care nu imi plac, treaba lui) meniul de la Gil Flash din Baneasa, mare pacat faceti daca nu dati pe link sa il cititi, adica traducerile in engleza din meniu, am ras de am ramas ca la dentist cateva ore, face toti banii.

hard roc aleluia

17 gânduri despre &8222;Cartofi cu oua la ceaun&8221;

  1. Mancarea e super! Mare noroc ca tocmai am mancat asa ca nu lesin pe aici.
    Iar meniul ala e de pus deoparte pt zile negre, pt zile cand avem mare nevoie sa radem un pic. :))))

  2. Meniul si comentariile pe marginea lui sunt fabuloase. Iar cartofii tai, dezastru 🙂 Pentru mine, desigur!

  3. E, lasa ca nici noi nu mancam asa des, mai ales la ceaun, pe caldura nu e o afacere, ca se mentine incins mult timp. Dar din cand in cand, de dragul nostru, merge 🙂

  4. Doamne dumnezeule, ma doare burta de ras, unde naiba ai gasit astea? Cat despre cartofi si oua, da, m-am intors si eu niste ani buni spre copilarie, mai ales aia petrecuta la tara, cand mancam frecvent asa ceva. Cred ca la mine in farfurie mai aparea si un bot de branza . Ce vremuri!

  5. Pe site-ul ala simplybucharest pe care l-am gasit de vreo doua zile, e mortal gagiul. Bine, nu iubeste cainii dar asta e alta discutie, site-ule misto.

    Am ramas cartofless cu pohta asta 😀

  6. Hallo Dana,

    super tare Mincare..Eu nu fac deloc Moft si iau si färä Castravete.:-)))
    Aratä de sä-ti bati Copiii !!!
    Acuma eu de aia am pomenit de Castraveti pentru cä mie mi-au resusit numai din äia cu Otet . Din äialaltii din Saramurä ca sä iasä iti trebuie Vas adequat si nu am….
    Mä uit acuma sio eu un pic la ce ai verlinkt Tu acolo..

    Multumesc..

  7. Ok , am citit si eu.
    Eu doresc und Saudi si Dressings de Mozzarella , Gorgonzola si Feta ( färä Muschi de Pork ) si dacä se poate neapärat peste tot cite o Portie de Afumat.-))))))))

  8. Buna ziua,

    Cu siguranta ca printre ingredientele unora din delicioasele dumneavoastra prajituri sau mancaruri se afla si Mierea.
    Cum site-ul nostru http://www.mieredulce.ro ,pe care il vom inaugura in foarte scurt timp, are ca activitate vanzarea de miere in diferite forme si pentru diferite scopuri,ne-am gandit ca ar fi utila si o rubrica culinara de profil.
    Am fi deosebit de onorati daca ati fi de acord sa postati cateva dintre retete si pe site-ul : http://www.mieredulce.ro .
    ( Puteti sa adaugati si un link catre site-ul sau blogul dumneavoastra la sfarsitul retetei postate )
    Momentan va rog sa folositi aceasta adresa de mail pentru raspuns.

    Va deosebita stima ,
    Dorian Petrescu
    http://www.mieredulce.ro
    MAGAZIN ONLINE – miere si cadouri dulci

  9. Jakob, mie mi-au iesit din prima aia in saramura (si trebuie sa spun ca sunt antitalent garantat la pus muraturi) dupa reteta din cartea Silviei Jurcovan. Sigur e si pe aici, o caut. Dar am pus in borcan, in afara de saramura, mult marar uscat, catei de usturoi, frunze cu crengi de visin si hrean. Si uite ca s-au pastrat de asta toamna, s-au mai inmuiat unu-doi din ei dar inca mai sunt buni de mancat.

    A, da, am pus si ardei iute.

  10. Hallo Dana,

    nu am vorbit de muiat. Mie nu mi sau inmuiat nici o Datä ( ca Noroc), da Aroma aia care mi-a rämas mie in Minte
    nu am atinso in toti Anii..
    OK trebuie sä recunoastem cä Moldovenii au fost tot Timpul specialisti la asta…
    Eu am aflat cä Castravetii äia de atuncia , in Vas de Piaträ au fost murati……

  11. Hallo Jakob

    aaa, am inteles. depinde si ce piatra, precis, ca de exemplu a invatat mama niste italience sa mureze varza pt sarmale si sa puna o piatra sa se duca varza la fund. dezastru total, au pus o plaac de marmura care a intrat in contact cu acidul de la varza murata si a iesit o nenorocire.

    daca au murat castravetii in vas de piatra, clar o piatra anume, care nu face reactie cu acidul. eu nu am auzit de asa ceva, e prima data. (nu ca nu te cred, pur si simplu e prima oara cand aud).

  12. Hallo Dana,

    cit Adevär Informatia asta are nu pot sä-ti spun. Asa am fost eu informat…
    Nu am Posibilitatea sä controlez asta…..
    Fakt este cä Aroma aia equilibratä nu am reusit sä o ajung….
    Sau are prea mult Usturoi , sau Sare, sau Märar……..
    Clar dacä ma-si ocupa mai intensiv , posibil cä ar iesi mai bune rezultate , da asa de arzätoare nui Problema…..

  13. Pingback: Parizer pane si un experiment reusit « Aphextwinz's Blog
  14. Eu tot asa ii fac , numai Buruienile nu le-am fiert nci o Datä . Am fiert numai Piperul cu alealalte…..
    Am turnat totul peste Castraveti si Buruieni / Hrean, Usturoi….##

  15. Pingback: Ce as manca azi « Aphextwinz's Blog
  16. Pingback: Rewind cu meniul de la Gil « Aphextwinz's Blog

Lasă un comentariu