Ciorba de salata cu macris

Ciorba de salata am mai facut, nu stiu pe unde este varianta „oficiala” (asa cum facea mama).

O gasesc eu, pana atunci, iaca varianta asta la care am pus si foarte putina carne.

Am folosit: ceapa, morcov, costita afumata, salata verde (mai multe soiuri amestecate), macris, frunze de telina, orez, oua si … cam atat.

Intai am calit putin ceapa cu morcovul si costita (am ales bucatele mai slabe ca sa putem manca rece ciorba si am folosit ulei de samburi de struguri, gust neutru, merge rece).

Am adaugat buruienile si, dupa ce si-au lasat nitel zeama am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba, timp in care am pus de omleta condimentata bine. Asta cu timp in care de fapt e vrajeala, ca intre etape intotdeauna e loc de o tigara si o bere.

Spre final am adaugat o cescuta de orez (am vrut sa prind un moment megafantastic pentru memet dar nu numai ca nu a iesit poza, am mai dat si juma’ de ceasca pe jos, iaca esecul):

Cand e gata si orezul, pac omleta rupta in muscatiuni, capac si se lasa nitel in pace.

Am pus si niste firicele de chili spre final.

A iesit destul de deasa, mai spre „zupa” asa. Puteti sa ii mai puneti verdeata, mie mi se pare perfect echilibrat gustul asa cum e, o sa caut si varianta „oficiala” ca precis e pe undeva.

Si inca o chestie, am o rosie aproape gata de mancat si inca una care va veni. Megabio. Si asta e toata recolta anului la mine ca am impresia ca rasadurile nu au fost de cherry ci de ceva rosii putzisoare babane, cum vedeti, nu au avut din ce sa rodeasca in ghiveci.

Asa ca, dragii mei …

13 gânduri despre &8222;Ciorba de salata cu macris&8221;

  1. ce dragi imi sunteti amandoua. va multumesc ca-mi faceti diminetile…pofticioase si zambitoare.

    o zi placuta zi de zi!

  2. Pingback: Ciorba de salata (varianta oficiala) « Aphextwinz's Blog
  3. Multamim, cand o sa trecem pe langa tine in weekend-ul asta, speram, o sa iti facem cu mana (sau, dupa caz cu gherutza).

  4. ete beleaua, revenisi din concedii de prin bora bora?

    la mine in congelator ca am jumulit toata tufa de la glina, gata spalat, numai sa il pui in zeama. in rest, daca ai bafta la piata, primavara. da’ io nu vazui.

  5. Bun, bun , cu Proteine Grämadä si cu Macris…
    Macrisul este Frunza aia acrisoarä ??
    dacä da , super Ingredient…..
    Super tare Poza cu aia Mica….
    Uite cä si eu fac cu Mina tot asa inapoi.:-))))

  6. Da, frunzele alea acrisoare, ca de aia i-am zis ciorba, ca e acrita cu macris. Foarte bun ingredient la zeama, insa cred ca ar merge si cu peste.

    Eu de cand am venit din concediu nu prea mai am chef de peste, cred ca am abuzat in Grecia.

    ps: nu am putut scrie altceva in loc de hard ca mi se reporteaza si imi inchid astia blogul, raule :))))))))

  7. Cand eram mic, aveam la bunici in gradina macris, si tot il culegeam si se regenera pana in toamna. Deci ar fi sanse si acum.
    La piata nu am vazut niciodata… Cred ca am mancat ciorba de macris o data in ultimii ani, cand i-am jefuit pe parintii Animaloolui.

  8. Cica se regenereaza mai repede, eu pe cei jefuiti i-am intrebat si mi-au zis sa jumulesc tot ca sa iasa altul nou, asta era de paste. Sigur e si acuma dar probabil nu prezinta interes planta, daca nu se gaseste. Mai repede gasesti baby sparanghel si ficat de cocostarc decat balarii.

  9. Ficat de Cocos din äla si eu vreau !!
    unde se gäseste de cumpärat ???
    Sint Cocosi castrati ??

  10. Nu prea se gasesc sau nu stiu eu. Nu se poarta ca la francezi sa castrezi cocosii (claponi le zice). Pe vremuri cred ca se castrau, ca tin minte ca in Toparceanu aparea ca personaj „un filozof clapon”.

  11. „se regenereaza pana toamna” inseamna ca se tot regenereaza si se poate folosi pana cand vine toamna si se usuca tot, nu ca ai doua recolte, cum s-a inteles :p

Lasă un comentariu