La multi ani 2019

Ca orice om normal am sfarsit si inceput anul cu acea minunata gripa care circula (e si normal, trei sferturi din oameni pleaca de acasa bolnavi si iti behaie in bot, e si greu sa iei macar una). Asa ca va zic pe foarte scurt ce am gatit (si din foarte scurt).

A si sa nu uit, bonus, cand chemati salvarea si vedeti ca nu vine, cautati pe la colturi de bloc, parcuri, stradute, baietii stau la tigari si cafele ascunsi bine, asa sa le fie de coliva.

Boon, deci optimist vorbind, am reusit sa duc la capat niste mici aperitive, combinatii pe care nu prea le-am pozat dar incerc sa descriu pe scurt: mousse de ficat (pateu bun, frisca, unt, condimente), crema de gorgonzola cu nuci pecan caramelizate, crema de branza cu maioneza picanta si icre de somon, spuma de branza cu somon afumat, hummus cu prosciutto, mini-caprese, cum ziceam, poze doar putine, nu, nu au fost pentru mine, eu am pilit de revelion paxeladine si am mancat Tussin forte.

A, am facut si boeuf, absolut clasica, nimic special.

Slide8Slide9Slide10Slide11Slide12Slide13

Si pentru ca datorita circumstantelor, gatitul pentru familie a fost model „cinciminuta”, sa va dau si doua retete fabuloase (circula la trolli si hateri zilele astea de m-am plictisit cate comentarii rautacioase si negative nu am aprobat, nu inteleg, cine nu are ce face, de ce nu bantuie prin zari mai culte si senine, de unde, toti intra pe net, injura si dau sentinte, imi pare rau, dar nu aprob acest comportament, cand nu iti place ceva, treci mai departe, gasesti ce te coafeaza, nu te apuci si scuipi ca tiganul seminte pe unde prinzi liber la comentarii).

Deci reteta numarul unu, ceva fabulos: cartofi taiati, doua felii de carne, sare, piper, suc de rosii (tomato frito de fapt), usturoi, totul la cuptor.

Slide14

Reteta numarul doi: amestec de perisoare doar decongelat, o caserola de zarzavat de ciorba, tot de la congelator, plus ceva legume deshidratate si pasta de ardei, dovlecel, cartof, toate la cazan, deci, zeama de perisoare.

Slide15

Si acum chiar ca bate vantul in frigider si congelator, mai am doar amestec de piftie pe care nu o sa o mai fac, o sa fac ciorba, acum cred ca pe unii cade caltabosul, dar anul asta a fost saracut rau de tot in bucate. Ceea ce nu va doresc si domniilor voastre.

rororo

Reclame

2 gânduri despre &8222;La multi ani 2019&8221;

  1. Pfff, da’ tu la vreme ești vreo super-gospo-diva de și bolnavă poți face atâtea bunătăți! Minunate aperitivele tale! Nu te supăra pe mine pt indiscreție, da’ câte persoane s-au înfruptat din minunățiile alea? Că la noi doar trei aperitive (și alea clasice), le-am împărțit și tot au rămas de aruncat spre final .
    La mulți ani! An Nou cu multe lucruri bune și întâmplări frumoase! Și inspirație&chef la gătit!

  2. Brandusa, au fost gandite pentru 6 – 8 persoane, nu au fost atat de multe, sunt mititele. La mine daca nu primeam de pomana niste boeuf si sarmale mancam numai telemea cu masline (plus gateli din alea la minut ca in finalul postarii) inca vreo doua saptamani 😀
    Un an bun sa aveti si voi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s