Tochitura cu chiftea

Am scris pe bune, ca am avut cantitate infima si doar o chiftea, dar combinatia este misto si ar merita sa devina mancare nationala. Cel putin (modestia mea-i doar una dintre mult ecalitati, zisei eu cantand pe struna unei mari sinceritati – am uitat cine a scris asta, nu eu).

Totul e foarte simplu, ca un ostropel simplificat si o sa va spun si cum a ajuns chifteaua aia acolo. Ostropelo-tochitura a inceput cu niste bucatele de carne de porc, carnat, vin, putin ulei, ceapa, usturoi si ardei (optional, pentru aroma). Toate lasate cu capac la foc mic, sa scada asa, cu niste apa adaugata din cand in cand sa nu se arda, sa nu se prajeasca.

Cu chifteaua s-a intamplat pentru ca am tocat cu o prietena niste carne de porc. Si am impins resturile din masina cu o bucata de paine. Pe care am amestecat-o (paine si carne) cu niste sare, piper, praf de usturoi si mustar. De lene, ca era putina compozitie. Voi puteti face orice chiftea doriti, cu ceapa, verdeata, eu v-am zis cum s-a intamplat cu a mea.

Am prajit chifteaua separat (ca la cantina, multa paine, putina carne), apoi am adaugat-o peste tocana de mai sus impreuna cu niste suc de rosii (tomato frito am pus eu, merge orice aveti).

Si da, cere o mamaliga, un piure, o muratura.

Faptul ca a mea chiftea a avut paine multa si a baut din sos a facut ca mancarea sa merite o reteta pe bune, poate candva … Momentan raman cu ideea.

Am facut si o zama, excelenta, desi nu arata fabulos pentru ca fiind doar din pipote nu e grasa deloc, nici nu am inrosit-o cu nimic, dar are zama buna de varza, leustean, zarzavat din plin si dovlecei si cartofi, merge si rece. De mahmureala, cui se mahmureste.

De final trei poze cu zgubi de Ricky Martin Bruno care este cea mai buna reteta impotriva insomniei. O ora cu nebunul face cat cinci la zumba, cardio si ce o mai fi acum la moda.

Sa nu credeti cumva ca pensionara familiei si-a pierdut locul in inimile si casele noastre, nu, doar ca pe ea o stiti deja de noua ani si mai bine. Dar pentru conformitate am tras-o si pe ea in chip, cumintenia pamantului.

Lasă un comentariu