Carne si cartofi

V-am zis ca cel mai des nu gatesc dupa pofte ci dupa ce gasesc ieftin, adica ingredientele decid ce avem chef. Acum am avut carne (de porc bucatele si tocata amestec) si cartofi foarte frumosi gasiti la incredibilul pret de 1.19 ron kilogramul.

Am facut ceva asemanator cu musacaua si o mancare de cartofi, ambele la modul cel mai rapid (si, dupa cum stiti, nu calim chestii deoarece …)/

Slide9

Varianta asta simplificata de imitatie de musaca am facut-o cu cartofi felii, pusi in strat pe fundul cratitei si deasupra si carnea amestecata cu ceapa, oregano, bulion, sare, piper, framantata bine. Da, atat.

Slide10

Am sigilat bine cratita si am dat-o la cuptor la foc mediu cam o ora, apoi am pus pe deasupra ou batut cu smantana plus nist erosii si patrunjel asa, de chichi.

Apoi am dat iar la cuptor.

Slide11Slide12

As Good as It Gets, vorba filmului. Mai simplu nu se poate.

Slide13Slide14

Stiu ca multi v-ati saturat de carne dar noi avem in casa un domn cu analizele perfecte care nu haleste daca nu e cu proteina, dar am scos, la fel, calitul din stilul de a gati, chiar daca are carne. Stiu, stiu, multora, mai ales din anumite zone ale tarii li se pare mancare de spital. Noi ne-am obisnuit, plus ca impartasim, punem la jurnal.

Slide15

Am pus in oala de la stra-stra nici nu mai stiu care stra bunica sa fiarba carne de porc (mai slaba), catecva cubulete de gusa afumata) pentru aroma, ceapa, vin alb sec, foi de dafin, ardei gras crud si ardei copt.

Cand carnea a fost gata am adaugat tarhon, boia dulce si cartofii.

Slide16

Cand si cartofii au fost gata am pus si nitica pasta de tomate pentru culoare.

Slide17

Sigur ca exista si este corecta si varianta in care puneti totul gramada si dati la cuptor, dar in cuptor aveam pseudomusacaua de mai sus 😀

Lasă un comentariu