E portie de papusi, am luat un pachet de oase garf pentru ciorba si, printre ele, se strecurasera niste costite, partea dinspre varf, cu zgarciulete. Si mi-a venit de o pofta.
Reteta e foarte simpla, sigur ca se poat edezvolta dupa plac, eu am folosit doar bautura de malt (stit voi, de la Lidl), sos de soia si crema de balsamic (nu conteaza de care am avut eu, ca am primit, puteti folosi de oricare aveti voi).
Am pus costitele in putin ulei cu cativa catei de usturoi (intregi, ca sa ii scot apoi, voi daca sunteti intregi la organele interne il puteti taia feliute, pisa, ma rog, efectiv manca eu l-am scos ulterior).
Dupa ce s-a perpelit carnea am adaugat bautura de malt (fireste, sare si piper dupa chef), am lasat cu capac, din cand in cand am mai adaugat pan as-a fragezit bine carnea.
Cand totul era gatit perfect am pus si crema de balsamic si sos de soia si am amestecat pana s-au glazurat coastele (momentul acela in care stati langa ele ca sa nu le pierdeti pe drum).
Bai sun tmisto si, da, merge treaba asta si cu aripioare. Ajustati doar timpii de coacere/fierbere.
Avem si bonus, da. Iar am gasit la cutia milei o droaie de rosii pe care le-am congelat despielitate. Atat de parfumate si bune au fost, incat nu mi-a venit sa arunc cojile. Si le-am pus la fiert cu niste legume deshidratate, ceapa, ardei, telina, ce aveam pe acolo. Plus apa.
Dupa ce a fiert bine chestia de mai sus am dat prin sita si am obtinut un soi de supa/sos foarte aromat/ã.
Pe care am folosit-o la mancare, ca in congelator deja nu mia am loc de atatea rosii. Am pus o parte la o minunata si simpla ciorba de perisoare.
Si o parte la o si mai simpla fasole cu ciolan si carnati. Nici nu am ce retete sa va dau la chestiile astea, sunt facute ca la mama, bunica sau la oricine acasa, doar ca in loc de bulion am pus sosul ala aromat din coji de rosii.
Si de final, in cazul in care urmati un regim proteic si v-ati plictisit de gratar, facem … tot gratar, logic. Dar imbunatatit intr-un mod simplu (plus ca am cheddar in plus).
Pe feliile de carne batute am pus cate un bastonas de cheddar, am impachetat in folie, am pus totul pe gratar.
Partea buna la combinatie e ca si dac ale uitati mai mult pe foc nu e nimic, raman in aburii din folie bucatelele. Da, stiu, non reteta dar na, poate mai sunteti cu plictiseli din astea de regimuri, nu musai dietetice.