Placinta cu ciuperci, kaizer si cascaval

Eu i-am zis kaizer, voi puteti sa ii spuneti cum va place, piept de porc afumat, pancetta, mie imi e simplu kaizer.

Slide8

Ciupercile erau de nerefuzat, frumoase, cutia milei, 5 lei kilogramul, nu prea stiam ce sa fac cu ele. AM mai facut o achizitie, aluatul light de la Lidl, nu il incercasem, asa ca am purces la alcatuirea unei placinte.

Slide9

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci
  • doua cepe medii
  • 150g Cheddar (am pus eu, puteti pune ce model de cascaval aveti in plus sau va place)
  • 150-200g kaizer afumat
  • 150ml vin alb sec sau demisec
  • aluat de foietaj (cum se vede in poza, un pachet)
  • ou pentru uns, putin ulei pentru calit, marar si ce mai doriti pentru a decora placinta

 

Sa va repet iarasi cum se curata repede ciupercile de pamant. Atentie, doar in cazul in care folositi champignon pe care le gatiti imediat, nu faceti asta cu ciuperci de padure, de exemplu si nu le spalati asa pana nu incepeti sa le taiati si gatiti, oxideaza repede.

Deci am curatat ciupercile in apa cu faina, amestecat bine cu mainile, clatit bine.

Slide10

Cat timp m-am ocupat de ciuperci, se caleau incetisor ceapa taiata marunt si kaizerul.
Pe care le-am stins cu vin.

Slide11

Pe masura ce am taiat ciupercile, le-am si adaugat in vas. Am pastrat cateva feliute puse in apa cu zeama de lamaie, pentru decor.

Slide12

Se lasa pana scade apa de tot. Ca idee, daca aveti oarece lene sa tocati de mana toate alea, desigur ca puteti folosi un robotel, fie cu toate ingredientele crude, fie cu ele calite intregi (ciupercile adica) si apoi tocate cu ceva masinarie electrica.

Asta in cazul in care faceti cantitati mari sau nu vreti sa va relaxati neuronii taind ciuperci.

Compozitia de ciuperci se gusta de sare si piper, se racoreste, apoi se amesteca impreuna cu cascaval si marar.

Slide13

Umplem foile, le ungem cu ou, decoram dupa chef si coacem.
Apropos, aluatul light de la Lidl nu creste nici de nebun, deci ar fi trebuit sa pun mai putina umplutura.

Slide14Slide15

E buna, e foarte buna, numai ca eu de la o vreme nu am rabdare de poze frumoase de final, plus ca sunt atacata miseleste la geam de niste insecte necunoscute, mari si urate.

Slide16Slide17Slide18

Pentru ca mi-a ramas si ou si cascaval si aveam si jumatate de cartof fiert …

Această prezentare necesită JavaScript.

Si poze care intra la categoria jurnal, ce faceam noi mai de mult (asa o sa zic cand ma voi uita in urma), am facut o iahnie de fasole cu oase afumate (in curand va fi ca in bancul ceausist: vecina, da-mi si mie osul de supa sa dau gust la fasole), o ciorba de perisoare cu multe legume si degustare de carnati afumati din carmanegeria Auchanului. Mi-au placut.

Va doresc o duminica minunata si frucuoasa azi, 26 mai 2019.

Lasă un comentariu