Despre branzeturile grecesti am facut un rezumat de mult, la o postare cu absolut alt subiect, dar daca vreti sa vedeti ce am scris depre halloumi, manouri, telemes, kasseri si multe altele (scrie acolo si de unde sunt informatiile), vedeti aici.
Cert e ca pofta de branza asta la cuptor ne-a facuto o prietena si, bineinteles, nu va voi da reteta ei.
Chiar nu am avut rabdare de: desareaza, scurge, apasa, fa pliee, danseaza si canta-i branzei.
Efectiv am pus-o in tava, am mancaiat-o cu niste za atar, ulei de masline, rosii si ardei iute. Si boia.
Branza e de la mama ei, din Cipru, nu e din comertul socialist, nu a fost sarata dupa ce s-a copt, doar ca neavand grill si aragaz de oameni normali, am lasat-o pana s-a facut frumos si a mirosit si mai frumos.
Va place cat de exact dau retetele, nu? 😀
Alaturi am pus si nist elipii date si ele cu ulei de masline, oregano si parmezan.
Am scurs si niste iaurt, deci am avut si labneh ca sa dam gust distractiei.
Bineinteles ca la cuptorul nededicat temperaturilor precise, cele mai misto au fost bucatile fripte nitel mai mult pe margine.
Stiu ca nu e propriu-zis reteta, dar stiti cum e, daca ai aprins aragazul, inseamna ca ai gatit. (Acum am o mare curiozitate si o mica bucatica de halloumi, oare o fi bun pane?).
Si da, am facut si o zama, ca la bloc, porc, cartofi, zarzavat, fasole, zeama de varza, bulion, tarhon, leustean.
rororo
Dana sper ca esti bine! N-ai mai scris de mult pe blog. Eu te urmaresc mereu, chiar daca nu comentez. Stiu ca ai ceva probleme de sanatate (ca multi dintre noi, din pacate). Astept sa mai scrii pe blog.
Te pup. Am strans ceva poze (nimic fenomenal, ca deobicei) dar nu am apucat sa le pun. Saptamana asta nu au fost problemele alea normale de sanatate ci, daca poti crede, am mancat la un local si mi-a fost rau trei zile de la mancarea lor. Multumesc frumos de mesaj.