Coaste in sos

Am doua retete, una e foarte simpla (si de post, aproape reclama la o chestie care mi-a placut), una e cea din titlu, chiar nu m-am hotarat, sa le scriu separat, sa aberez pe doua postari, sa … ei bine, le pun pe amandoua la gramada si incep cu cea care nu e de post pentru ca are poze mai frumoase. E un fel de ostropel.

Slide15

Cu coastele a fost misto, au ajuns oasele garf la 7 lei kilogramul, nu mai iau, de la o vreme scotocesc in vitrinele frigorifice. Azi a fost cu bingo. In pachetul de oase garf erau cinci fleici superbe fara os si aproape fara grasime si doua bucati de coaste de langa fleica.

Carnea am dat-o in dar, insa cu coastele m-am porcit dupa cum urmeaza …

Mai intai am fript bucatile in nitel ulei. Le-am dat la o parte si am inabusit si nitica ceapa. Ceapa pe care am stins-o cu vin sec. Roze.

In soosul format am repus coastele si le-am lasat sa se faca la foc mic (am mai completat cu apa calda din cand in cand).

Separat am pus o cutiuta de bulion (29 de banuti la Supeco), usturoi din ulei (o sa vedeti mai pe final poza cu usturoiul din ulei), un sfarc mic de sos BBQ *Hellman’s si apa cat sa se faca sos de rosii pentru coaste.

Slide16

Cum ziceam, am pus sosul peste coaste si le-am mai lasat impreuna.

Slide17

Chiar inainte de final am pus si o lingurita de amidon desfacut in apa rece. Sigur ca da, puteti sa pasati sosul ca sa fie onctuos, mie mi-a fost lene.

Slide18

Cum ziceam, e ca un ostropel ceva mai bun (a fost buna carnea).

Slide19Slide20

Usturoiul de care va ziceam este pur si simplu usturoi pisat, pus in ulei de masline si tinut la frigider. Tot de lene, sa nu mai stau la fiecare paine prajita sau mujdei sa combin.

Slide21

Cat despre reteta doi, este pilaf cu legume congelate.

Slide8

Stiu ca o sa strambati, mvai, legume congelate, mvai, eu nu mananc la Mc Donalds, ete fleosc. Am gasit niste legume congelate asa de bune ca mi-a venit sa umplu oala batraneasca. Contra ateilor casei care nu vor de post (vegan, vegetarian), mananca, nu au incotro.

Legumele alea care imi plac sunt fix astea (pare reclama, dar nu e, e o opinie personala).

Slide10

Am folosit efectiv ce am avut prin frigider in plus, fata de punga de legume. Adica mai intai am inabusit niste leurda cu o gulie. Am adaugat si orezul, am mai calit putin, apoi am acoperit cu vin (da, roze, sec). Am adaugat si punga de legume congelate, am mai calit putin apoi am adaugat apa.

Am folosit orez pentru paella ca aveam in plus, deci orez spaniol, legume mexicane, jumatate din tehnica de la risotto, curat fujãn.

Slide9

Apa am pus in vreo trei transe, per final proportia de orez/apa a fost de 1/3 (orezul a mai baut si vin si zeama lasata de legume).

Slide11

A iesit cam „orezos”, mergeau mai multe legume, stiu pentru data viitoare (orezul a fost fix cat a incaput intr-o halba de 400ml).

Slide12

Eu l-am mancat rece.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

De final niste poze aiurea pentru jurnalul meu (icre bune, cu ceapa verde, cea mai tare gaselnita de la cutia milei de cand ma stiu eu, ce am gasit sub un scaun matusalemic, desene de acum 40 de ani, ciorile din padurea din gradina).

 

rororo

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s