Paste cu creveti si leurda

Si unde pui ca e si de post.

Slide8

Genul de reteta simpla la care mai intai pornesti cu pastele, adica pui oala cu apa pe foc, dupa aia te apuci de alte alea. Sigur, daca ai paste care fierb mai greu (eu in general numai din alea imi iau), 12 minute, de exemplu astea.

Ingredientele, in afara de crevetii pescuiti (din magazin) de prietena Elena, sare, piper si un vin sec, sunt doar patru: ceapa (rosie e de preferat pentru culoare), rosii, leurda, patrunjel.

Mai intai calim putin ceapa, stingem cu putin vin (roze sec am folosit eu).

Adaugam rosiile, lasam sa mai scada, iar stingem cu nitel vin. Cand s-au fiert dupa placul fiecaruia (eu nu diger cruditati, deci le las mai mult, voi le puteti face mult mai repede la foc iute, sa ramana mai crocante), am adaugat leurda. Cand s-a „topit” si aceea, repede crevetii. Crevetii nu trebuie sa stea mult pe foc si va ganditi ca o sa mai vina si pastele peste sos, deci cateva minute.

Slide9

Adaugam si pastele, putina apa in care au fiert, patrunjel si piper si mai zapacim totul impreuna.

Slide10

Nu ii mai trebuie nimic.

Slide12

Mi-a iesit nitel cam mult sos. Asta nu e rau. Cu niste paine prajita, mai tarziu …
Slide11

Apropos, daca rade cineva de voi ca nu mai e la moda sa decorati cu frunze de patrunjel, radeti si voi de el.

Slide13Slide14

In afara de asta am mai facut si o zeama lunga. CU zarzavat, dovlecel, gulie, leurda, loboda, orez si putina zeama de varza, plus o omleta cu marar pe deasupra.

Slide15Slide16

Si de final, sa va arat si lalelele din gradina mea de anul acesta (cateva care au cazut victime gradinaritului, restul sunt la locurile lor).

Slide17Slide18Slide19

rororo

Un gând despre &8222;Paste cu creveti si leurda&8221;

Lasă un comentariu