Chiftelute de dovlecei cu branza

Vara de vara, prietenele mele fac chiftelutele astea, eu nu si nu. Ei bine, le-am facut, am gasit dovlecei ieftini, afara e in sfarsit respirabil, restul ingredientelor le aveam prin casa. Berea am luat-o asa, de dor.
Slide8

Mai intai am ras dovleceii si i-am lasat cu sare sa se scurga, i-am stors bine si i-am amestecat cu branza, marar, piper, usturoi si ceapa (deshidratata, de lene) si oua.

Slide9

Am legat compozitia cu pesmet, sigur ca da, puteti folosi faina.

Slide10

Pe care le-am prajit. Acum, scris din scurt, suna banal, dar pentru caldurile de Bucuresti sunt mult prea migaloase, dar, cum ziceam, s-a milostivit mama natura si ne-a dat o zi mai cu racoare. Fiind bezna nu prea am reusit mari poze cu porcaria asta de aparat, am selectat cateva care poate dau o idee despre cum arata preparatul final. Si da, foarte bune, face sa le faceti.

Slide11Slide12Slide13Slide14

Cat a fost cald si a trebuit sa fac mancarea saptamanala, am mers numai pe oala cu presiune, am facut ciorba de porc cu fasole pastai si un pilaf cu pui si hribi. Viteza cu oala cu presiune, nu stiu ce m-as face fara ea.

Si doua poze cu starea vremii, inundatii ca anul asta in sectorul trei au fost asa de demult ca nici nu mai stiu pe vremea cui. Acum e groasa rau, efectiv suntem cate o perioada inconjurati de ape. Ca pe insula, dar nu e Caraibe, e Sulea Placare.

Slide20Slide21

rororo

2 gânduri despre &8222;Chiftelute de dovlecei cu branza&8221;

  1. Și nouă ne plac mult chifteluțele astea. Eu mai bag la ele și morcovi rași mici, câteodată (dacă am) și ciuperci tăiate mărunțel. Însă din cauza că nu prea am voie prăjeli de când mi-au scos „fiara”, obișnuiesc să le fac la cuptor, însă să nu fie cuptor afara că atunci pas. Când e cald tare nici nu-mi arde de gătit prea migălos, prefer salate, paste cu tot felul de amestecuri și ciorbe de legume.
    Chiar daca ploile astea au cam întrecut măsura, eu tot mă bucur de răcoarea adusa de ele. Și mi-am regăsit și somnul odată cu asta (când nu mă trezesc cățeii 😉

Lasă un comentariu