Retetele astea sunt mai mult de categoria cumparaciuni decat retete propriu-zis, am avut curiozitatea (iar) legat de un sos de la Mega. Dar v-am pozat eticheta, in cazul in care vreti musai sa va faceti voi sosul, aveti ingredientele acolo, ca aia e important la chestii le astea indiene, sa stii ce combini. Cat si cum, e chiar simplu.
Asadar primele bucatele de pui sunt cu sosul Tikka Curry.
Cum va spuneam, iaca ambalajul si ingredientele de pe el.
Ce am facut in rest, pai ca pentru orice preparat indian care se respecta, am calit o ceapa maricica (puiul a fost putin si impartit in doua retete, deci doar o ceapa, nu zece). Am adaugat apoi cuburile de pui.
Le-am lasat doar pana si-au schimbat culoarea apoi am pus restul ingredientelor, stiti si voi ca puiul, mai ales pieptul, daca sta mult pe foc se usuca, deci am facut totul foarte repede.
Asadar am adaugat naut gata fiert, sosul Tikka, lapte de cocos.
Am lasat sa fiarba totul impreuna si aia e.
Sigur ca merge cu un orez basmati, la mare fix.
A doua chestie pe care am facut-o din restul de cubulete de pui a fost un pui (pui pui pui) cu ananas. Pentru ca aveam in plus niste cubulete de ananas, de aia.
Plus imi ramasese si orez.
De data asta am calit cubuletele de pui date prin amidon, odata cu ceapa verde, usturiu si ardei gras.
Am adaugat ananasul cu tot cu suc, sos de soia si de peste, putin otet.
Dupa ce au fiert toate (tot repede), am mai pus putin amidon desfacut in apa rece si, cand sosul s-a legat, am „lacuit” cu ulei de susan.
SI gata.
Si sa va mai arat o mare pofta ce am poftit: oua, branza, ceapa verde, marar, kaizer …
Let there be ompletzik.
Casa pozata din mers pe care v-o prezint azi este a Aeroclubului Romaniei de pe Vasile Lascar. Frumosica foc (nu mi-am dat seama de pom pana nu am descarcat poza, nu conteaza).
rororo