Mancaruri, retete, ultraviolete

Unele sunt retete. Sau idei macar de retete, altele sunt tampenii, cumparaciuni, diverse, sa incepem cu starea vremii care la jumatatea lunii este fix de primavara. Nici nu stii daca sa impodobesti bradul sau sa iti cauti costumul de baie.

Slide8

Prima reteta de fapt e o pofta, ati observat si voi ca preturile au atins cote alarmante, adica trebuie sa iei la tine pilule de inima sau calmante cand pleci la cumparaturi, no bun, pofteam la niste jumeri dar nu voiam sa dau cat pe o plomba de portelan pe suta de grame asa ca am gasit o bucatica mica, mica de slanina, cam carnoasa, doi lei, au iesit cam o suta de grame. Metoda clasica, dupa ce s-au rumenit se iau de pe foc si se lasa sa se linisteasca acolo in untura, apoi se pun iar pe foc. In doua persoane au fost la fix o suta de grame, sunt criminale astea, mai rau decat semintele.

In urmatoarea poza observam niste minunati cartofi prajiti in hartie de copt, doar stropiti cu ulei cu trufe, cu cateva feliute de carnacior pentru iz si aroma, plus un sos din urda si smantana.

Am evitat sa va spun de fapt ca am facut un dish cu truffles en papillote cu dip de ricotta.

Slide13

Pentru ca la cutia milei am gasit niste ciupercute minunate cu care nu aveam efectiv nimic in plan, mi-am tras doua borcanele de ciupercute pentru a le folosi ulterior habar nu am cum.

Le-am pus cu putin ulei, ceapa, morcov, foaie de dafin, fireste ca sare si piper, asta uit mereu sa spun. Cand au scazut frumos le-am pus fierbinti in borcanele, borcanelele in cuptorul incins unde au stat pana a doua zi sa se raceasca lent. Foarte misto, clar mai bune si absolut mai ieftine decat ciupercile la conserva din comert.

Slide15Slide16

S-a intamplat sa se termine odata cam toata mancarea din frigider, fel unu, doi, mai era nevoie si de chestii de regim. Asa ca mi-am facut mai intai mie o supa de varza, varianta aia banala, radacinoase, ceapa, varza, kukta, pa si pusi. De neregim e dreasa cu smantana si carnatz.

Această prezentare necesită JavaScript.

Pentru casa de om si caine am fiert carne de vita de lucru iar pentru noi am trantit un bors de vacuta in care am pus o droaie de radacinoase, sfecla rosie care s-a dezrosit, varza, cartofi. Si bors. Nu e prea bun borsul marca lui Mega, nu prea e acru.

Această prezentare necesită JavaScript.

Jumatate din supa si puutina carnita am folosit si pentru mancarea Casandrei care, sa dea naiba in burta ei de nu e minunata. Cu hrisca si o tona de legume.

Slide23

La categoria „mie mi-e pofta de carbonara dar nu am chef sa fac”, de mult nu mai mancasem niste paste. Doar cu smantana, carnat (buni, buni, ceva marca bun din Romania, tot de la cutia milei) si pecorino.

Slide24

Si tot din categoria am o lene de ma doare, musacaua puturosului, anume, cartofii dati pe mandolina si pusi straturi multe, carnea amestecata cu ceapa si condimente, pusa intre cartofi (toate crude), o cutie de rosii tocate si pa si pusi, la cuptor.

Cand e gata (am mai pus cate putina apa ca sa nu se arda din cand in cand), am trantit pe deasupra ou batut cu smantana si mozzarella si am mai lasat zece minute. Fix a la lene, cinciminutã si mai multe nu.

Această prezentare necesită JavaScript.

Si acum sa trecem la cumparaciuni, din pofta de cantinisme mi-am luat de la fosta Billa niste ficatei. Naspa in sensul ca foarte inecaciosi, dar poftisem la ficatei cu cartofi si salata de varza. Ghinionul cainelui a fost ca nu mi-au placut, ca i-am dat lui, na, ficatei, mmm, bun. E prima si ultima data cand iau asa ceva facut de-a gata, toata noaptea i-a fost rau cainelui. Dar salata de varza, buna, am facut-o ca la carte.

Slide14

Am mai luat de curiozitate de la Mega o salata de boeuf, cartofii erau acri, cred ca ar fi fost buna altfel, deci asa nu, tot din tampenie am luat o pizza de la Dr Oetker (nu stiu de ce tot repet prostii din astea), cele trei ciuperci de deasupra au fost bune, asa nu in rest si de la Lidl, tot cutia milei o branza care e nemaipomenit de buna.

Si gata ca va invatati 😀

rororo

Lasă un comentariu