Pentru craciunul de anul asta

Sincer, preferam sa nu am timp de toate si sa muncesc, pentru ca statul roman are nevoie de mine. Din nefericire crizele de sciatica nu stiu cum sta treaba cu statul roman, asa ca am si gatit. Pozele is adunate mai de mult, oarecum anarhice, la unele o sa va spun si ce si cum, desi in general am ars-o simplu. Mancarea a iesit foarte buna pentru ca, nu e asa, cand te misti cu incetinitorul si of si vai, dureaza doua zile un fel de mancare.

Oricum sa incepem cu bradutul, sub el deja s-au adunat daruri, pentru ca prietenii mai fac si din astea.

Slide8Slide9

A si nins intr-o seara, cat sa te murdaresti nitel pe galosi. In oras e aglomeratie, lumea se calca pe cap sa cumpere chestii, pentru mine neinteresante, caci ce mi-a trebuit mi-am luat din timp, minimalismul este mama intelepciunii. In colectia de poze o sa vedeti si niste sorici, o friptura nereusita, o pizza oribila de la cutia milei din Lidl (sa nu luati, nu face nici doi lei), placinte si pizza de la Panini Nur (exceptionale, ma jur, desi e doar o covrigarie), plus niste musaca primita, cu ciuperci, de post.

Nu uitati sa dati pe poze daca vreti sa le vedeti in slide show. Daca nu, nu.

Si acum ce am facut efectiv sa avem in frigider de craciun. Logic, sarmale, varianta mea deja clasica, doar carne, ceapa, orez si condimente dupa chef, cimbru, piper, boia, pusa intre straturi de varza dulce nitel inmuiata, cu dafin si afumaciune. Bonus, niste felii de ceafa, pentru ca friptura nereusita a fost din cauza carnii fara gust. Insa fiarta intre varza si sarmale, a iesit super buna.

Slide18Slide19

Sa nu va asteptati la poze de prezentare la ceva pentru ca abia imi tarasc flatulatiile si sun un prieten cand isi face cainele nevoile, sa stranga dupa el.

In acest ton vesel, continuam cu ciorba de burta. Reiau, toate mancarurile au durat minim doua zile, fiert, bibilit, dres, totul in reluare.

Despre ciorba de burta, tot banala si clasica, am fiert burta si oasele (a bubuit oala, asa, ca sa imi faca in ciuda si sa refac curat peste tot) cu albitura, ceapa si sare, taiat burta, facut liezonul absolut banal, smantana, usturoi, otet, galbenusuri, temperat liezonul, pus in oala, adaugat fasii de gogosar. Bai cand scrii pare asa de simplu. A durat doua zile, v-am zis de ce 😀

Slide20Slide21

Si am mai facut piftii. AM avut si sorici si adidasi si urechi parlite si rasol cu carne, de toate.

Tot doua zile a durat dar o sa va detaliez mici diferente fata de piftiile trecute.

Am fiert toate alea cu o ceapa si radacinoase, plus sare, am scurs si pregatit carnea pentru pus in castroane.

Zeama am lasat-o peste noapte si apoi am degresat-o bine si, aici e diferenta, pentru ca am facut si ciorba de burta, am avut albusuri ramase. Le-am batut si le-am dat un clocot in zeama de piftie, apoi am strecurat printr-un prosop curat. Puteti strecura prin ce vreti voi dar eu ideea de vata si tifon in mancare nu o agreez. Psihic.

Cand s-a temperat zeama am pus si usturoi, apoi am strecurat peste fiecare piftie zeama. Devine foarte clara numai limpezita cu albus si trecuta prin prosop, nu e nici macare mare oboseala.

 

Si musai sa ma laud, am primit in dar virsli de Salas, cunoscatorii stiu despre ce vorbesc, da, acei minunati carnati din zona Hategului, cu carne de capra. Nemaipomeniti.

Slide26

De final cacaricius tax (trebuie sa ne taiem iar unghiile) si pana la anul cred ca oi mai aduna ceva poze, idei, preparate, prostioare.

Această prezentare necesită JavaScript.

rororo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s