S-au adunat, deci sunt mai mult altele, dar incepem cu ne-biscuitii, caci am inlocuit un ingredient si au iesit cam palesti cu cheddar. Altfel bune.
Ii facusem initial dupa reteta cu:
350 gr branza Cheddar data pe razatoare (eu am cumparat-o gata rasa)
200 gr faina
113 gr unt moale
(plus chimen, negrilica, ce va place, cum ii facusem aici)
Ei bine, m-am gandit sa inlocuiesc faina cu amestecul pe care il pun in biscuitii Casandrei, tarate de ovaz, germeni de grau, tot felul de fulgi si seminte.
De modelat s-au modelat misto chiar fara folie.
Congelat, taiat si pus in tava.
Ei bine, clar amestecul, fata de faina, nu se imbiba cu unt si grasime din branza, deci s-au pleostit si untul s-a cam scurs. Asadar i-am insirat calzi pe un facalet sa se curbeze si astia au fost. Altfel, buni.
Gata cu astea. Am mai comis sarmale. Mici si mari, mari si mici. Clasice. Doar ca in loc de bulioane am pus rosii tocate si tomato frito (sos de rosii cu ceapa prajita).
Si pentru ca tomato frito a fost intr-un borcan mare, am mai combinat si cu crenvusti piticel (aia fara e-uri) si cu aripioare (cu bautura de malt, tomato frito si mult usturoi).
Pentru ca plecam in deplasare am facut si conserve pentru caine. De ce? O gaina e 4.50 ron. O conserva cat de cat buna pentru caini costa cam zece lei. Dintr–o gaina de nici cinci lei mi-a iesit un borcan cu 100% carne de gaina in suc propriu. Deci pentru ca merita.
Am ramas si cu supa pentru ca nu tocmai tinerei domnite ii facusem deja o minune cu inima de vitel si multe legume, unele chiar foarte bio.
Am repetat supa de varza ( La Soupe aux Choux ) de data asta cu mai mult porc, proaspat dar si afumat.
Si intr-o zi am avut chef si de o gustarica mai pe natural, de vara.
Cred ca nu am uitat nimic, asa ca de final, animal tax, adica potaia, cacaricius si noile pisicute de la bloc, mici de tot, fix trei bucati.
Canicula e in toi de mai bine de o luna, astazi insa, ce sa vezi, nori pe cer, E mai aprig ca oricand si irespirabil.
rororo
Am luat azi de la Lidl bautura din malt. Interesanta la gust, cam dulce cred. Am vazut ca gatesti cu ea si eram curioasa.
In afara de porc, la ce o mai folosesti?
Ma pun pe facut experimente😉
Biscuitii un vis, platoasul…la fel. De restul nu mai zic. multumim pentru delicioasele idei 😀
Orice carne, caramelizeaza misto orice, aripioare mai ales, coaste, din astea.
Interesanta conserva de carne de pui. Cred că i.ar plăcea și pisicii mele, poți explica te rog „procesul de fabricație”? ….deși din poze reiese clar dar mai bine am întrebat. Cât despre găină, ieftina, clar nu găsesc la prețul asta dar merita incercat. Multumesc!!!! 😊
Pai e fix ca in poza, am indesat carnea in borcane si am presat ca sa se umple borcanul atat cu carne cat si cu sucul iesit din ea (nu a mai fost necesar sa adaug supa) si am sterilizat borcanele ca la orice conserva. Nici aici nu se gaseste mereu gaina asa de ieftina, dar cand apare, merita.