Zemuri, crochete si ultraviolete

Debutul zilei (nu sunt imagini pas cu pas) l-am facut cu o zama din scaricica afumata cu cartoafe. Cum adica, adica am pus la presiune sa fiarba asa: zarzavat de ciorba (morcov, ceapa, pastarnac, telina, ardei), scaricica afumata, chimen si cimbrisor.

Cand au fost fierte am adaugat in zeama o mana de legume pasate din scurt (ceapa, dovlecel, albitura), frunze de telina. Strelicii sunt cu dedicatie pentru un anume domn Puiu.

Si la final am potrivit de sare, piper si tarhon scos din otet. Proaspat scos (asta ce or zice americanii, e nociv?).

Se poate drege in farfurie de acreala, iuteala, smantana … detaliul al variantei simple:

=========================

Biscuiti din branza cheddar cu chimen (ai mei sunt, de acum o sa le tot aduc modificari).

Reteta originala e de la Guvi, de aici:

http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/24923/Biscuiti-din-branza-Cheddar-cu-chimen/

Eu am preferat in loc de chimen sa pun piper si za’atar si merge. Asadar am folosit acest „cheddar” (care nu seamana deloc cu originalul, eu i-am crezut, ei m-au mintit).

Apoi am facut cum a zis Guvi (eu am avut cantitatile injumatatite, dar am mers per total pe ale ei).

Am amestecat totul.

Biluta mea a fost mai verde decat biluta ei 😀 Ca a fost cascavalul alb si za’atarul verde. Nu e bai, nu va speriati.

Am rulat doi salami din astia in folie si i-am bagat la congelator.

I-am feliat cam dupa jumatate de ora, sa zic.

Si i-am pus pe folie de copt.

Initial ma speriasem, cascavalul fiind mai putin ferm s-a cam intins paleasca, asa arata copti (se fac repede, nu stati de jocuri, filme, net, prostii).

Dar s-au desprins fiind calzi, acum i-am ascuns ca deja au venit vulturii dupa miros, dadui numai cate o bucata de caciula sa ramana si pentru maine sa vedem cum se comporta.

Un detaliu mai intunecos ca deja a apus soarele.

Concluzii: e de pastrat reteta neaparat in special pentru bufete, asta clar. Si cred ca merge cu branzeturi mai ferme si maturate, nu numai cu cheddar. Mulshumeshc guvi.

============

Am scos pastrama de vita. Este extraordinar gustul si textura dar … a tras cam multa sare, am folosit sare de salina, nu marina, tura doi o incerc cu din aia marina sau pun mai putina sare ca la gravlax. E nitel prea sarata. Dar e misto de tot, mai buna ca orice mezel.

==============

Labneh (daca nu se scrie asa scuze sunt in graba), adica iaurt gras de oaie si ghivolitza scurs de zer, cu ulei de masline si za’atar. Bun. Merge si cu diverse alte adaosuri (usturoi, menta, ierburi diverse).

Si gata momentan, hai ca e sfarsit de saptamana, ajunge, deci cum ar veni:

4 gânduri despre &8222;Zemuri, crochete si ultraviolete&8221;

  1. Pingback: Aperitiv, felul unu, doi si desert « Aphextwinz's Blog
  2. Pingback: Nu chiar biscuiti cu Cheddar si altele | Aphex

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s