Pasta e fagioli

Dupa isteria puiului, acum m-a apucat cu fasolea, nici nu s-a terminat bine zama cu afumatura, conserva de fasole cu carnati, ceapa rosie aferenta, ca am facut pasta e fagioli, mi se pusese pata de mult de tot, mi-a sarit in brate o revista fix cu reteta saracului, deci am comis-o.

Slide9

Dar inainte, sa luam cu calm micul dejun si sa ne facem apoi siesta la soare, in sfarsit soare, fara vant, gradinita incepe sa infloreasca din toate colturile si asa mai departe.

Asa ca la micul dejun mi-am facut cheful, imi plac la nebunie sandwichurile in foieaj. Si sieasta ulterioara a cainelui, ca sa nu ma rororo la cap cand mananc.

Slide2

Slide3

Cat despre reteta, este dupa editia din februarie 2004 din Subito Pronto, editie dedicata mancarurilor specifice carnavalului venetian. Unde ni se spune (in revista) ca pasta e fagioli e cotenne di maiale (soric), era mancarea impartita saracilor in perioada sarbatorii.

Slide4

reteta am respectat-o aproape in intregime, am inlocuit soricul. Si pe buna dreptate, ce era inainte mancarea saracului, acum costa mult, subprodusele (sorici, jumari, coaste), pestele, lintea, gata, nu mai sunt ale saracului de cand sunt sanatoase si la trend groase.

Asa ca pentru a pastra ideea de economie am luat cele mai ieftine bucati de carne pe care le-am gasit: vita de luru si piept de oaie.

Slide5

Vaca – vaca si oaia – oaie, au fiert de le-a iesit pe nas la presiune pana le-am dat de cap, asa ca a doua zi am facut reteta dupa cum urmeaza (in loc de ulei de masline am folosit seul de pe supa, fireste, vinul l-am folosit alb, nu rosu iar fasolea, din cea gata fiarta, pastele le-am respectat, ditalini, stau bine merci in supa, nu se dezmembreaza).

Slide6

Asadar am inabusit in grasimea de pe supa ceea ce italienii numesc „soffritto” (adica zarzavat de supa, morcov, ceapa, telina, ardei gras, din astea).

Am pus si un sfarc de pasta de gulas sa fie vag picanta, am stins cu un pahar de vin alb sec. Am acoperit cu supa cu tot cu carne si am lasat la fiert.

Aproape de final am pus sare cu rozmarin (sare am pus si la fiert) si lamaie (inca imi e mila sa atac rozmarinul din gradina, abia a iesit de sub nameti). Si avem si strelici don Puiu.

Slide7

Eu mi-am ras si parmezan in farfurie, ca am in plus, nu e musai, ei puneau la reteta.

Slide1

Bine, in original ei mai pun peste si o droaie de ulei de masline, eu nu am simtit nevoia in acest moment.

Slide8

Diggin baby, e bestiala, precis era buna si cu sorici, dar nu dau pe piele de porc cat pe muschi de vita.

Slide10

In linii mari este mai mult o mancare de iarna decat de primavara (de aia era si in numarul din februarie), dar daca acum sunt la perioada fasolelilor si dau peste reteta, ce sa fac.

rororo

10 gânduri despre &8222;Pasta e fagioli&8221;

  1. musai sa ma excursionez si io in auchan ! arata coastele alea de oaie bestial.Cum stau cu mirosul? adica e pregnant tare de oaie?

  2. deloc pregnant miros si gust de oaie si is mici de tot, zici ca-s de miel, dar cand le fierbi te prinzi ca-s de oaie. am uitat sa scriu, in original aia pasau legumele dupa fierbere, eu nu le-am pasat, paguba-n fasoli.

  3. in primul rand sunt asa invidioasa pe revistele alea vreau si eu!!!!!
    in al doilea rand e felul meu favorit mai ales ca ma dau in vant dupa paste si decat sa fierb o fasole(cu toate ca nu-i de lepadat nici aia)mai bine fac pasta e fagioli.ultima data cand am facut aveam niste paste-risini-aratau ca niste boabe de orez.a iesit super si la gust si la aspect!ia sa mai repet eu figura :)!

  4. felis, cu risini aia ( risoni, orzo sau, dupa caz arpa sehryie) sunt misto intr-o mancare de oaie cu pastele alea si cu telemea (feta) rasa, super bune, am pe acui pe undeva. iaca (e casuta de search tocmai jos sub arhive)

    https://aphextwinz.wordpress.com/2009/11/16/oaie-cu-paste/

    fasolea gata fiarta, marca Auchan (buna de tot) e 4 lei cutia de 800 de grame, pret bun, zic eu.

    Mirela, nu, ditalini uscate, nu stiu exact ce firme in afara de Barilla ii aduc, dar sunt misto in supe si nu se rasfierb de pe o zi pe alta. Am gasit si o reteta belea la care pot sa folosesc fix supa de mai sus.

    Cu soriciul crud ai dreptate, cred ca si aici e ieftin, doar ca nu am vazut. Ala care se mananca asa, ca aperitiv e scump.

  5. Pingback: Chili Mac’n Cheese | Aphex
  6. Pingback: Paste | Aphex

Lasă un comentariu