Am mai avut trei bucatele de pulpe superioare de pui (suna a discriminare, pulpe superioare, pulpe inferioare) asa ca am facut chestia asta.
Sigur ca se poate face reteta si cu alta carne, alta parte din pui, treaba voastra, sincer, doar cu legume, nu mi se pare prea bun sosul asta.
Asadar intai am spalat, parlit, taiat si prajit puiul. Cu piept merge mult mai repede, fireste.
Apoi am vizualizat ingredientele (cu atat mai mult cu cat stiam ca am de ucis unele dintre ele) si le-am adunat. Portocala, lamaie (jumatate si jumatate), morcov, ceapa verde, usturoi (mai merg si alte legume care sa ramana crocante, dar nu am avut), suc de ananas cu cateva bucatele prin el, fulgi de ardei iute, sos de soia, ulei de susan (foarte optional), doua lingurite de amidon desfacute in apa rece.
Am scos bucatile de pui cand au fost gata si am schimbat uleiul, apoi am calit la foc iute mai intai morcovul, apoi ceapa si usturoiul.
Am adaugat sucurile (ananas si citrice) si ardeiul iute.
Cand a clocotit am adaugat amidonul desfacut in apa rece. Dupa acest moment am gustat sosul sa vad cat de echilibrat este si a fost aproape perfect, i-am adaugat doar cativa stropi de otet in plus, cam o lingurita mica, atata.
Am pus si bucatile de pui si am lasat sa bulbuceasca impreuna.
Asta e tot. Ba nu, orezul, e, mai tin in frigider orez gata facut, al dente, doar sa il combin, am combinat ca sa incalzesc doar basmati cu ghee. E bestial, pe pariu ca daca ar fi ieftin toate carciumile ar folosi ghee in loc de unt. E de o mie de ori mai gustos.
Acum ma gandeam ca as avea chef de ceva cu 5 miresme. Dar nu mai am decat niste resturi de carne prin frigider, or merge mici cu 5 miresme? Ca mici am.
Ma gandeam ca reteta e simpla, e banala si se face in timp scurt, efectiv cu ce carne aveti prin batatura, poate ca e mai rapida si decat varianta de a cumpara un sos Uncle Ben’s, pana te duci sa o cumperi, pana desfaci borcanul, varianta asta de la zero e gata.
rororo
Apoi la mine în sat le zice țubace și șolduri (țubace = copane, ciocănele). Ce atâta inferioritate și superioritate?
asa scrie pe ambalaj 🙂 cand oi gasi cu tzubace cred ca ma sparg de ras :))
n-ai să găsești, decât, eventual, dacă se găsește vreunul să le facă marketing etno-ardelenesc, că se pare că vinde orice produs comestibil. doar coana Chiva e excepția de la regulă, probabil n-ar fi cumpărat naționaliștii produsele, dacă erau reclamele cu Erzsi-neni… nici măcar copane nu se mai găsesc, și aia-i oarecum denumire generică 😀
marketing etno sau regio mai greu, dar ardelenesc e la greu, e plin bukalele de sibieni (in ghilimele, ca daca erau toti sibieni era sibiul pustiu acum). de unde iau io slana buna si carnati mki-au zis oamenii ca-s din baia mare, dar isi zic sibieni ca bucurestenii cumpara numai de la sibieni :))) te doare mintea.
Eh, marketing de bază. Pe la noi tot curechiu-i de la Viișoara (nu aia cu anotimpurile bobocilor), toată ceapa din zona Turzii și toate piciocile de Dângău. Dar ei nu știe că eu am neamuri peste tot și-i verific fără rușine… 😀
la mine e mai simplu, exceptand primavara si toamna cand in supermarket se lauda cu produse romanesti, restul is cam la fel, olanda, austria, ungaria, turcia (alea de turcia, legumele, sunt mai bune ca ale noastre, ca au inceput si astea romanesti sa geama de ingrasaminte), spania. nu de alta, dar la piata sunt produse identice (cu exceptii, mai dai si de tarani, dar rar) si macar la magazin nu te mint de unde le aduc, aia de la taraba zic ca toate is romanesti, de parca ar creste prune in ianuarie.