Da-i cu spritul pan’ la ziua

Vorba aia, pe soseaua gatului, gal gal gal.

Ce urmeaza nu contine retete, nu e post culinar, e mai mult pentru neamuri si prieteni, cer a se scuza lipsa de profesionalism (ptiu, drace), adica daca doar cautati retete si chestiuni sanatoase, povestiri interesante despre frecat duda, nu o sa gasiti aici. Ba chiar pun poze cu jivina si mancare la botu’ ridicatorilor omenirii la rang de cuceritori.

Cat despre mancare, ei, da, impinge tava e un concept care inca nu s-a ratacit in neantul bucatariilor fusion, italiene cu iz de Dambovita sau asiatice cu aroma de Crevedia.

E drept, asa am alergat pana ne-am adunat, a venit si potopul, pe urma s-a luminat, fugi incolo, vino incoace, deci am decis, musafirilor mei, persoane importante, mentionez ca Guvi si nea Puiu fac parte din elita culinara (chit ca mai underground asa, mainstreamu’ se tine departe)

Ei bine, de comun acord, mai ales ca de peste balta de unde vine Guvi asa delicatese mai rar, am decis sa ne inghesuim sambata in supermarket (daca nu sunteti masochisti nu v-as fatui, ca nu stiam pe unde sa ies mai repede, dar asta e alta poveste) si sa luam de la „impinge tava” ceva specialitati pe care nici Ferran Adria nu e in stare sa le potriveasca asa bine.

Sursa: Auchan. Locul: Rustic. Adica un loc in care iei si mananci ce e in tavile alea incalzite, chestiuni banale, normale, numai potrivite pentru prieteni fara fitze care vin de departe.

Vedeta incontestabila a mesei, fasolea batuta.

Au mai fost si niste mici si chiftelute, neinteresante, nu rele, dar nu spectaculoase.

Am pus si niste e-uri la bataie, nu multe si destul de gustoase in lipsa de sonc in dotare, produsele alea crud uscate de la Auchan chiar sunt bune, nu inteleg de ce le pun ca tontii conservant, ca nu are nici o logica, sunt uscate bine, sarate si ambalate in vid. Pacatul lor sa fie.

Asa ne grabeam sa dam iama, eu mai ales in varza calita cu carnati (foarte bune) ca am uitat sa pun si fata de masa si sa va spun si ce am baut. Draga Costachel, nu citi, warning, nu aruncati, nu dadea: am avut in deschidere, destul de prelungita, ceva beri, diverse marci. Am trecut usor prin nord cu finlandia, care cu suc de rosii, care cu gheata, care cu paharelul.

Dupa care s-a mers in zona spritului cu sifon sau a vinului sec, unii, mai curajosi, finalizand tot cu bere. Ce e drept ne-am cam lungit. Ca dupa cele de mai sus am avut discutii filosofice, geopolitice, am evitat amabil mica barfa de Salajean si, daca ma intrebati, nici nu stiu cand a trecut timpul.

Ca un marunt comentariu, castravetii mei murati si-au gasit bine locul, combinatiile clasice de fasole, varza si carnati le-au facut loc amabil.

Unde mai pui ca la umezeala indecenta de ieri din atmosfera au mers ca unse si reci, ca le-am lasat la indemana langa pahar, mai o snoava cu pisica cea care face precum tachetii, mai o gluma despre prosti, mai o parere despre economie, si mai cate un hap.

Acum, draga mama, sa stii ca ne-am prezentat onorabil, chiar daca nu am gatit, am dat cu aspiratorul, am pus cartile intr-o vaga ordine, am schimbat fata de masa de sub calculator, Casi a facut pipi numai la locul ei.

Asa ca sa iti spun, in timp ce afara se dezlantuia potopul, musafirii mei isi bateau joc de caine :)))

Mi s-a imputat una bucata blugi, made in USA, un sfert de coltisor de unghie nefalsa si onoarea nereperata, dar, scuzati, ia uitati ce locsor si-a gasit Casi, va face cu ochiul, merita toti banii.

Am primit si flori, prin amabilitatea doamnei Guvi, am mai multe decat am primit deja, bonus, la 5 dimineata buchetelele erau tavalite si apa se scurgea alene prin parchet. E, paguba in fasole batuta.

Poarca m-a facut de ras, in sensul in care a fost neasteptat de cuminte o perioada indelungata, asa ca musafirii nu o sa ma creada niciodata … dar priviti, ingerul pe pamant.

Liliacul.

Si Batman adormit. Nu a tinut mult faza asta.

A fost super si mancarea (na, ca ma laud, nu am facut eu nimic) si bautura (cam putina vodka, dar asta e, nu le poti avea pe toate) si florile si discutiile si somnul de dupa ca a fost destula liniste pana la matzaielile de la 5 dimineata, asa ca hard roc aleluia.

10 gânduri despre &8222;Da-i cu spritul pan’ la ziua&8221;

  1. Excelent! Asta am facut si eu…adica ,cu spritul pin la ziua. Si la noi s-a terminat repede vodka:))) A fost un weekend misto! Hiiiii-Haaaaa!

  2. Fac abstractie de colectia de E-uri, deci ramane sa admir atmosfera si… jivinuta biensur. Daca n-as avea pisici, tare mi-as dori animala langa noi sa avem ce rasfata…

  3. Ca m-a muscat potaia de ceas te prefaci c-ai uitat, da’ las’ ca tin io minte :))
    Stimati telespectatori, daca aveti ocazia sa mergeti la Dana la masa, nu ezitati! Mancare f. buna, discutii pe cinste, atmosfera, de jivina nu mai zic, e mortala! :)). E cea mai cuminte poarca din lume, n-o credeti pe Dana =))

  4. Daaaaa, nici nu ma trezi la ora asta.

    Tizo, are cumnatu pisic, tot aruncat, am de gand sa o obisnuiesc cu jivinele dupa vaccinari. Uite, cu Guvi s-a obisnuit :))))

  5. Acuma pe Pericolul cä nu am inteles numai cam 30 % din Text si cä am inteles fals, vreau sä zic numai.
    Un Gourmand este per Definition ( a mea Definition ) o Persoanä care cautä si incearcä sä aducä in Alimentatia ei / lui Lucruri care au Potentialul sä räminä in Amintire si sä satisfacä Papilele.
    Eu zic cä de ce sä fie rusine , dacä Mincarea a fost bunä si Atmosfera de la Masä prima a fost..
    Mai ales cä Musafirii au fost de acord…..
    eagal ce Santier de Bucätärie Bucätarii represintä, sä nu uitäm cä ei gätesc pentru Publicum si nu pentru ei..
    Cunosc citiva Bucätari care sint tare prezenti in Mainstream si Medien , care mänincä privat total altceva ce gätesc ei la Lucru….
    Una este Bussines si alta este expertienta in Privat……

    este schmeckerä Prinzesa , nu ??? stie sä se punä bine…., cred cä in Viata din inainte sau a fost Popä sau Politiciancä…….

  6. Jacob, am scris cam haotic, e drept. Pe tine te tot pomenim la mese ca ne uitam pe site, chit ca la poze, ca germana nu o stiu, dar ma prind de titlu si ingrediente.

    Daca ajungi vreodata in zona sau daca vin eu, iti aduc mancare din asta populista, nu stiu de ce, cred ca o sa iti placa gustul ala „de cazan”.

    Nu iti imagina ca fac comparatie intre mancarea de lux si cea de strada, fiecare cu farmecul ei.

  7. nu vazui spritzu… dar sint oricum invidioasa, foarte invidioasa
    sa va fie de bine si da, primesc invitatia lu’ Guvi la Dana :))
    iar despre bucate – arata ca-n povesti, ca io-s si gourmand si gourmet, dupa cum se iveste ocaziunea

    catzelu’ e mic doar pentru scurt timp, se vede si cu ochiul liber

  8. hiiii :))

    hai incua repede ca mai am numa trei farfurii de spalat si gata de mosafiri, comandam pizza ci sarmale (cica exista) si ne facem de cap, ca sa nu zic muci :))

    a fo si spritzu, la domnu’ care nu e in poze.

  9. Pingback: Supa de rosii cu taitei « Aphextwinz's Blog

Lasă un comentariu