Oua si mustar

Sa nu va imaginati ca toate nelegiuirile care vor urma s-au petrecut doar intr-o zi, doar am adunat pozele, e un soi de … a fost odata.

Slide1

Totul a inceput cu o sacosa de paine, dimineata am zarit o sacosa cu paine, bucati, resturi. Si am intrebat pe doamna care face curat la bloc daca strange paine si daca da, pentru ce. Si mi-a zis: doamna, am 80 de gaini, strng ce pot, mai vand un ou, imi iau de mancare, abia acum au inceput sa oua, ca anul trecut au murit toate ca nu am stiut ca trebuiesc vaccinate.

Bingo!

Slide2

Biensure ca mi-a adus prima transa si nu am ratat din cel abia ouat sa fac CP. Cu branza si ou, fireste. E, niste sonc pe langa nu se pune.

Slide3

Toate au o inlantuire fireasca, genitorul a cumparat cartofi, patate, picioci. Babani rau nene asa ca ce mi-a ramas de la primul ou, ei da, i-am amestecat cu un soi de mustaro maioneza primita … dar ajungem si acolo, ca doar e poveste. Si, fireste, ou si cascaval, deoarece.

Slide6

Am incercat o reteta care sigur iese misto, super misto, mie nu mi-a iesit nimic decat galbenusurile cum scria la carte. Numai ca ei cereau 12, eu am pus doua, gen doi. Nu mi-a iesit ca is scumpe ouale, sper ca tiza mea care are mai mult spor la din astea sa o faca si sa aiba succes, pariu ca iese, adica s-a comportat totul ok, doar ca nu am respectat eu chestii. Asa ca o astept pe Elena. E simplu, pe scurt, amestec precum la gravlax pus peste oua, minim 3 ore, apoi ouale intinse dupa ce au dost spalate si puse intre folie de copt, taiate tagliatelle, fierte, un sos, basta. Sigur iese dar mie doar primul pas mi-a iesit.

Slide7

Observatorul federal a beneficiat de aportul meu la teste.

Slide4

Acum ajungem si la ce am primit, mi s-a calificat o reteta cu mustar la un concurs de la Laura de pe blog, asa ca mustarul de la salata de cartofi l-am folosit si la ultima transa de oua proaspete de tara.

Slide8

Apropos de produse bune si cumparaciuni, sa nu uit, la Billa (am card si la aia, cica de ziua mea nujce maxime chestii primite, deci am luat) au untura de gasca. Daca primesc si bulan de rata poate fac si eu un confit din ala cum se face 😀

Slide9

Farfuria de final e cu carnatul de la Billa, oul de la doamna de la curatenie si mustarul de la Maille. Saptamana economiei 😀 Nu de alta dar untura e pusa bine. Nu e pistruiat oul, e, cum zicea cineva odata, prajit in „grasul” de la carnat.

Slide5

Nu stiu cat ma mai tine cu ouale, cert e ca nu se compara cu niciun bio din magazin, dar care aveti tara sau gaini sau pe cineva care va aduce de la sursa, stiti ce spun.

rororo

7 gânduri despre &8222;Oua si mustar&8221;

  1. Cat ai colesterolul? Prea multa proteina animala…Eu am 260, desi in afara de iaurt si branza alte cele nu mananc. 🙂

  2. Ete, io proteina cat cuprinde si colesterolul bun, spre ciuda – dar nu e vina mea! – celor care se uita la fiece faramita de proteina sau grasime animala. Incerc neaparat reteta de paste din galbenus, nitel timp sa am, ca eu sunt ca in bancul cu pisica – o sa ma omoare curiozitatea!

  3. Dana, imi place de mor sa citesc zilnic postarile tale. De multe ori ma identific cu tine: acel om sarac si cinstit, care face haz de necaz la greutatile vietii. Sau cum spun eu: cu umor stramb. La mai multe postari ca, sincer, ma alina!
    Am si eu o potaie cam bolnava, doar ca a mea miauna…dar si maraie…face ca turturica…un fel de pisi-cuto-turtu-scaiu, ca e ca scaiu dupa mine.
    Pentru mamaanei: colesterolul creste din lapte, branza oua!

  4. Mi se cam falfaie de colesterol, de aia am si zis ca pozele sunt adunate in timp, colectie, ca stiu destule cazuri de sanatosi care au dat-o in diverse si de medicamentele mele anti colesterol care mi-au prajit ficatii inaintea berii. Dreptate nu are nimeni la nimic decat la cele ce se aplica pe propria piele. Parerea mea. Merci Cami 🙂

  5. tocmai mi-am facut cartofi ( pe care i-am fiert inainte si apoi prajit scurt in putina untura de aceea de prajit) cu oua si branza deasupra, au fost iar buni buni buni ! si langa am mancat si niste aioli cumparat, foarte bun, de fapt este facut ca o maioneza de casa cu usturoi, nu e altceva, asa are si consistenta si gustul.

Lasă un comentariu