Stiuca la cuptor si zeama de stiuca

Chiar daca nu arata bine pozele, va asigur ca ambele sunt bune. Daca le faceam pentru musafiri probabil le asezam frumos in castronele individuale, sunt pentru ai casei asa ca treceti cu vederea dezaranjamentul.

Slide1

Slide1

Totul incepe ca in bancurile alea cu „ai doua vaci”, ei bine, din alea nu am, dar am doua stiuci.

Slide2

Din motive tehnice pe care unii colegi de ai mei le cunosc, nu prea mai suport sa manuiesc pestele, l-am primit frumos curatat asa ca pentru ambele retete l-am pus doar cu sare si ulei la cuptor, sa zaca (nu foarte mult, cat sa il pot dezosa caldut).

Slide3

(cum arata poza de mai sus, parca e roadkill :)))

Bun, deci avem bucati frumoase fara os pentru dat la cuptor intr-o parte si toate resturile (piele, capete) de cealalta parte. Plus doi cartofi fierti in supa ca imi trebuiau pentru cuptor, mergem in paralel, da?

Slide4

Cat timp vierbea zeama am facut sosul pentru pestele la cuptor, ceapa alba, ceapa galbena, praz, fulgi de ceapa uscata, ardei iute si ardei copt.

Slide5

Ca la mancarea rece sosul l-am completat si stins cu vin alb demi-sec. La final am pus si felii de lamaie si o foaie de dafin.

Slide6

Am pus sosul si cartoful fiert felii peste peste si am dat la foc mare, scurt, doar sa se cunoasca putin.

Slide7

Cum nu mai suportam sa vad peste la acel moment (acum mi-a trecut, mmmm) celalalt cartof mi l-am facut „hummus” 😀 Doar cu ulei de masline, usturoi si sumac de fapt.

Slide8

Dupa cum spuneam, nu arata prea bine el asa, ca a fost facut pentru consum intern, se poate face sa arate superb pestele slab cu sosul de ceapa si ardei, neimportant, e bun.

Slide9

Zeama e atipica pentru o fiertura de peste dar mie imi place. Anume am inabusit din toate: cotor de varza alba (am facut si sarmale), morcov, ceapa, praz, ardei iute si gras si kapia, am fiert si un cartof in ea.

De fapt am facut trei feluri ca am facut jumi-juma cu potaia, ei i-am pus orez in supa de peste.

La final am pus doar otet odata cu carnea scoasa de pe oasele ramase (javra numai piele si cartilagii, ei, comedie).

Cum ziceam, zeama are un gust de bors standard de peste dar mai bogat. Nu e ca la pescari, e ca la bloc, asa.

Slide10

Si gata, saptamana asta o ardem sanatos cu totii, bipede si patrupede, ca asa e in tenis, daca ai doua stiuci, na. Am si icre de la una din stiuci dar momentan mi-e lene ca am invartit sarmale (ca am primit si o varza murata, cine ma cunoaste stie ca cel mai frumos cadou e mancarea).

Multumiri donatorilor si …

rororo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s