Sparanghel

Odata pe cincinal se mai intampla sa apara pe la te miri ce magazin acest minunat aliment, sparanghelul. La cinci lei legatura a fost o achizitie misto (langa o placinta cu carne care promitea si o bere de care nu mai incercasem).

Placinta mi-am propus sa o garnisesc cu o parte din sparanghel, pana  la urma l-am facut in trei feluri, foarte, foarte simple, pentru ca luand atat de rar e pacat sa il pierzi printre ingrediente.

Asadar primele varfuri le-am inabusit in unt si ulei de masline, cu sare cu menta si coaja de portocala si cate un strop de suc de portocala. La final am pus cateva picaturi de otet balsamic. Atat.

Slide11Slide12Slide13

La a doua tura l-am folosit ca garnitura langa un carnat cu usturoi, luat de curiozitate (cutia milei, Cora).

L-am tras in ulei cu unt alaturi de putin usturoi si o rosie tocata, l-am stropit cu putin suc de lamaie. La fel, sare si piper.

Si am prajit si niste cartofi, french fries, carnat frantuzesc si sparanghel cu usturoi, un soi de junk cu iz de colt de Paris (zic si eu, poetic asa).

Si ultima varianta, la fel de simpla si delicioasa, coditele ramase. curatate, taiate marunt si inabusite doar in unt, cu un strop de … (asta cu  un strop de ceva e ca sa nu se lipeasca) sprite cu castravete 😀 Am pus apoi oua batute cu smantana si niste branza cu nuca (cutia milei e nebanuita in unele zile).

Ea insasi, foarte buna. Dar bucatelele invelite in sunca, parca si mai misto.

Si atat cu pachetelul meu de sparanghel, pe cincinalul viitor (sau cine stie …).

Amu poze din oras, din gradina, case, lamaita de prin gradini (habar nu aveam cate plante comestibile sunt pe langa bloc), furtuni si soare, orasul in weekend, de toate la gramada dupa cum s-au adunat.

Floarea rosie iesita prost in poza e floare de rodie. Sau rodiu, nu stiu cum il cheama pe pomul care face rodii dar nu face ca e numai planta de un sex, masculul sau femela, nu stiu care. La rodie, ca la kiwi, cica trebuie o planta baiat si una fata, noi avem doar una din ele.

rororo

2 gânduri despre &8222;Sparanghel&8221;

  1. Mai intai m-ai pierdut la sprite cu castravete…habar n-am avut ca exista asa ceva! (dadui cautare pe net si gasii). Apoi, ultima varianta e un fel de omleta cu sparanghel?
    In sunca ai pus bucatele de omleta gata preparata?

  2. Cami, fix asa, omleta gata facuta e rulata in sunca. Si da, am vazut si eu ieri Sprite cu castravete, am luat de curiozitate, nu bun, merge la gatit, la gatit e bun, are CO2, zahar si o aruma subtila, deci, engage.

Lasă un comentariu