De mancare, frig si soare

Astazi avem in stoc ardei umpluti, saramura de dovlecei, semipreparate si gustarele, plus starea vremii. Pozele, sunt cum sunt, sunt antitalent, stiu. Rog haterii sa hatereasca (ce misto limba romana avem).

Slide8

Incepem cu ardeii umpluti care sunt banali, stiti voi cum ii fac eu, gen ciorba, cu multa zeama. Doar mici diferente. Anume, in amestec am pus un rest de sos bolognese (si gata cu el, ati scapat) iar drept capac si suport, ca la cantina, cartof.

Cand nu era se zon de rosii si erau prea scumpe, la mama Geta la cantina foloseam cartofi drept capac.

Slide9

Sosul e din niste pasta de rosii, o cutie de rosii tocate, ceva ierburi. La capitolul cumparaciuni vreau sa va spun ca e prima oara cand iau smantana de 30% din saptamana romaneasca de la Lidl si e beton, ca untul, cutie din aia cu albastru.

Slide10

Acum asa, din spatele scenei, cartoful al apisat in sos si smantana si ardeiul facut praf si el, eee, mbun.

Slide11

Trecem la saramura de dovlecei, nu o sa insist, e aceeasi a la Eforie Sud, dovleceii prajiti in baie de ulei, aruncati in mujdei facut cu marar si putin otet.

Dar musai sa vedeti soarele, eram in izmene si tricou ieri.

Stiu ca deja stiti ca acesta nu este un blog culinar, nu are reclame (nu ca nu as vrea sa ma umplu de bani din care sa dau si la stat, normal ca as vrea, dar nu ma cauta nimeni ca scriu numai balarii) si mai mult, nu sustine mereu hranirea sanatoasa.

Ba, in acest caz sustine comportamentul de maimuta, adica am vazut pe cineva ca a luat si am luat si eu, sa vad cum e.

Bai dragii mei, acest Bami Goreng de la Lidl poate fi dat cu succes drept preparat de casa, cum se zice pe romaneste, from scratch. E bun. Are gustul acelor chow main pe care le fac eu, are cam putin pui, multe macaroane, dar e misto.

Slide15Slide16

Si am mai facut un coleslaw (varza, morcov, maioneza de casa de data asta, chiar nu mai iau din comert, oricat de bio, pio ar fi ele). Si mi-a troznit cheful sa pun si niste porumb prin ea. Si e misto.

Garnitura sunt niste fasii de inima de vitel, da, logic, am furat din mancarea cainelui.

Slide17

Cat despre starea vremii, ieri mureai de cald, sapocneasca bobocii de lalele, azi mai intai a plouat, cu ceva asemanator excrementelor unui grasan indopat cu burrito, dupa care a inceput sa ii dea cu gheata, un fel de lapovita, nici nu stiu sa explic. Si vantul bate cu habar nu am cati kilometri pe ora dar daca ai vreun Tico sigur il ia pe sus. Nasol e ca diferentele astea dauneaza grav sanatatii, gen numai as sta si as dormi, ceea ce ar fi foarte misto.

De final, egg tax, asa l-am gasit in carton, din el am facut maioneza.

Slide19

rororo

Lasă un comentariu