Meniu de criza vacantei care va veni

Am un anunt impotnt pentru tara: Romania nu e in criza. Nu, nu din cauza noastra, inainte sa va arat ce am mancat la un local va zic la final de ce nu suntem in criza. Si am, vorba reclamei, dovezi. Solide.

No bun, noi ne-am intalnit in scopul de a consuma diverse la o locanta care se cheama Cantina Verde.

Am pus link catre cronica altora pentru ca eu efectiv nu mai retin preturile, decat ca vinul, primul de pe lista, vi-l recomand, bestial. Nu au deact vinuri seci, cum am zis si data trecuta cand am scris despre Cantina Verde.

Si, in linii mari, ce e scris in cronica aia, asa e, mici detalii tehnice nu se potrivesc dar oamenii sunt tari, nu ieftini, dar buni.

Sa incepem cu alici, elice, ansoale, pestisori, hamsii. Nu trebuiesc ratati.

Painea prajita si untul sunt pentru tartarul de somon.

Tartar de somon, nitel cam mare taiat pentru gustul meu, dar asa bine garnisit ca l-am fugarit prin farfurie.

„Friptura” mixta (nene Necko stie de ce ii zic asa, la misto). Un amestec de creveti si calmari (da, nu calAmari) foarte bun. Spre exceptional. Dar cum carcotesc, eu as fi dat langa ei si un sosulet, nu stiu de care, adica stiu dar nu am puterea sa recomand bucatarilor care sunt meseriasi.

Salata nu stiu cum a fost deoarece nu consum, dar sigur a fost mare.

Vinul, ei, da, un Casalese, bun rau, la frapiera. Mereu mi-a placut asta la ei. Si schimbata gheata cum se topea. Sa ia lectii si altii, parerea mea.

ps: nu ma pricep la vinuri, daca imi plac doar alea albe si seci si nu galbene si dulci, ma iertati.

Mai departe s-au luat paste. Nu cred ca erau facuti in casa tortellini dar buni sigur erau.

Paccheri erau cu pescareli, ton, somon, caracatita, bun rau sosul.

Sil la recomandarea doamnei care ne-a servit (nu pot sa ii zic chelnerita, am vazut cum muncea, cum a lustruit tacamurile si cum stie meniul, multi chelneri nu stiu ce e aia o oliviera), somon cu piper rosu. Nemaipomenit sosul.

Eu, chef de pizza de o saptamana. Luai, ce era sa fac. Buna, spre foarte italiana.

Si mie si prietenei ne-au placut enorm tacamurile care, nu numai ca erau bec, dar erau si misto, iaca.

Da, draga critic, la somon nu ni s-au dat tacamuri de peste, mvaaaai, de aia nu mai poti dormi noaptea, asta este.

Dar am imortalizat momentul.

Am luat un singur desert la patru insi ca eram cam plini, dar dupa o vreme, ca nu era graba. Nu mai stiu cum era in meniu, dar era un lava cake cu inghetata de vanilie.

De ce am zis ca e criza. Adormii, ma trezii la schimbul unu, de dat cu mopul dupa javra, ciuciu tutun. Stau o ora, stau doua (cainii astia cred ca au numai cacat in ei), fumez chistoace, pana nu se mai poate, zic aha, stiu, la orele astea ma duc la benzinarie, e liber.

Cum stau fix la iesirea spre A2, frate, full, intreb benzinara, zic ce e frate aici? Cica pleaca tot poporul roman la mare. Pai nu e criza? Cica nu.

Si ca dovada (uitai aparatul in geanta) iaca o poza, ca am blocat niste masini cand imi luai tutun.

Nu visati ca e alta masina a mea decat Dacia Sandero 1.2.

Da, stiu nici la mine nu e criza, asa ca sa n-o mai frece basexu si poc, sa bage nene taxe si niste ceva TVA mai mare ca stam bine, sa platim.

Anul trecut, pe vremea asta, cu tot cu concedii, am pus bani de o … ma rog, de un avans. Anul asta nu mai am din ei si am pus zero. Ca idee.

hard roc muie boc

8 gânduri despre &8222;Meniu de criza vacantei care va veni&8221;

  1. Crizä , Necrizä , frumos Reportaj culinar.
    Intradevär Oamenii de acolo iubesc mai mult Gastronomia decit Restul si asta se recunoaste ( prin Ochii Täi si sint total de Acord cu Details) prin Details care le ai amänuntit….
    O Gastronomie fäcutä cum trebuie , serveste tot Timpul Vinul alb räcit , are Tacimuri Blitz/ Blank si Chelnerii sint
    Profis care stiu ce vind….

  2. Sa stii ca nu e bine vazuta carciuma din cauza unor motive pe care pot sa ti le zic pe mail. Pacat, bucatarul e bun, clientii, nu.

    In afara de noi 😀

  3. Iti zic drept , eu dacä asi locui acolo , nu m-ar interesa deloc ce altä Clientelä merge acolo dacä eu am Liniste si mäninc Mincare bunä…
    Ce-mi ajutä dacä mä duc intrun Local schiki-miki si dupä aceia imi pare räu de ce m-am dus acolo…
    Multe Lucruri trebuie sä fie OK la Gastronomie , da cel mai important a fost si so sä räminä mai departe Calitatea Mincärii……

  4. Eu concediu, pas, da’ vin.

    Lasa-ma ca is in spume, da’ cred ca fac o poza la plici si scriu separat de ce mizerabili pot fi unii.

  5. De aprox. 3 ore ma delectez citind si ascultand muzica care insoteste unele retete. Rezultatul final…mi s-a facut o foame!!!!
    Am simtit nevoia de a- mi „esprima” cuvinte de „felicitatiune” realizatoarei acestui blog 🙂 Simplu, inteligent, plin de umor si condimentat cu o cantitate bine dozata de sarcasm.
    Respect!

    O zi frumoasa tuturor

  6. Cu sarcasmul stam bine, ca ne enerveaza repede anumite chestii. Chiar ma gandeam ca urmatorul concediu l-as petrece in Germania, mi-e dor de putina civilizatie. Vezi articolul urmator. M-au cam secat balcanismele.

    Multumesc mult de aprecieri.

  7. Pingback: Cele mai bune chestii din diverse restaurante « Aphextwinz's Blog

Lasă un comentariu