Fasole cu afumaturi

O sa ziceti, haha, asta e reteta? Nu e mai mare reteta, dar e facuta si apoi mai stam la o barfa, povestim de o cumparaciune si ne facem pofte reciproc, de aia e internet, nu? Fasolea s-a cerut mai zemoasa deci am executat in consecinta.

Slide1

Dar pana atunci sa va spun ca incep sa infloreasca si lalelele, una am adus-o la domiciliu deoarece pot. Stevie inca nu am furat dar o lalea ingrijita de mine mi-am luat.

Slide4

Ce se mai intampla in primavara asta? Se pare ca leurda isi face de cap si e in trend, deci avem leurda.

Slide2

Se face o cura de detoxifiere cu leurda, dupa cum veti vedea in imaginea urmatoare, executie cu muscaciune. Ce voi face cu ea in rest, e chiar o reteta, dar pana atunci, un cascaval fabulos, niste sunca de la reducere si leurda sa detoxifiem.

Slide3

E, acum iar urmeaza sectiunea de cumparaciuni, reclama gratis, dar chiar merita, un cascaval nu numai la pret bun, dar de o calitate exceptionala.

Slide5

Este prestat la o ferma in judetul Alba si, intre timp am aflat ca cineva a si vizitat ferma, sunt cica niste pepenasi de vacute grase si frumoase, crescute pe nutret corect. Cine mi-a spus are propria ferma de cai, deci cred. Branza e tare, maturata, nici nu stiu cu ce sa o compar, este exceptionala.

Si nici nu trebuie sa ai vreo cunostinta anume ca sa iti dai seama, sigur ar merge cu nuci caramelizate sau cu miere, la mare arta. Si cu dulceata mea de capsuni o sa mearga de o gustare.

Bineinteles ca daca sunt de la bloc prima tura i-am dat-o pe un cartofior prajit (daca imi cereti reteta va urmaresc si va lichidez).

Slide6

Destul cu barfa, revenim la reteta noastra in care niste cantitati indecise (de fapt au fost cantarite cu ochiometrul) de ceapa, morcov si nitica telina (potentiator natural de gust) s-au pus la calit cu guanciale de Buftea, felii de carnat cu busuic de iasi si coaste afumate de la bulgar. Hai sa ne unim popoare, gen.

Slide8

Separat fasolea, bob mic si delicat, bolborosea in prima apa cu niste bicarbonat si sare.

Am schimbat-o de trei ape, ca de obicei, dupa ce am scos cat de cat besinile din ea.
Apoi am pus fasolea peste ce calisem, apa si tarhon, plus piper si foaie de dafin.

Dupa ce toate erau in legea lor, am adaugat pasta de tomate, inca doua clocote, gustat si gata.

Slide9

Si am furat o lingura (ca nu mai am de la cine sa fur, mancarea cainelui nu e gata) si am facut mai mult la caterinca un mic dejun englezesc.

Slide7

Sa va mai spun ca dupa ce am facut poza si am halit pita cu rosii am scapat ciupercile ramase si carnatul in oala de fasole? Si oul a zburat pe jos fiind ulterior curatat de aspiriciul meu bio marca greceasca? Inutil ca deja stiti retetele mele, daca nu le intelegeti nu e bai, are Laura Cosoi carte de bucate :))))).

Dar reteta ramane valabila, plus niste marar bonus, pentru mancaciosi.

Slide10

rororo

8 gânduri despre &8222;Fasole cu afumaturi&8221;

  1. Bun bun,
    Am fost la mama in vichend ca-s nevastaless o saptamina si la plecare am primit un recipient cu iegzact …iahnie cu ciolan
    Din asta de maninci si plingi ca se termina
    Si pentru prima data am asistat la procesul de productie live
    Dragilor…daca mai aveti parinti, bunici, matusi gatitoare cit de repede mereti la ei in vizita si faceti o iahnie cu ei
    Tatdeauna mai invatati cite o mica smecherie
    Daca s-or dus in cele drepte atunci gatiti cu cei ramasi ca merita, stringe legaturile si schimba aerul din casa
    Na…ca lacramez
    Numa ma uit la poze si am chef de fasole intravenoasa din asta de mare inspiratie si niste brrc

  2. Am tsunami la papile! Arata de nota 20 si ceva! Barbatul meu (care e aussie) ar manca zilnic iahnie cu ciolan si carnati.. iar daca nu are fasole vrea gulas :)))))

  3. oamenii acestia povestesc de iahnie.

    aci e vorba de zama, zama e buna cu multa zama, zau!

    acu fo 4 ani cand bagam de trei ori pe saptamana drum de Zalau ma opream in deal si culegeam leurda. Am aprovizionat toti prietenii in perioada aceia si am si bagat o cura de detoxifiere care zau nu stiu daca a avut vreun rezultat in analizele mele. Poveste de revista AS.

  4. Ce m-am bucurat sa vad DeLaFerma! M-am simtit brusc acasa. 🙂
    Am indraznit sa comentez pentru ca sunt la 3 km de DeLaFerma si de vreo cativa ani luam de la ei cascaval, telemea si branza de burduf. Insa… param-param…au mai nou UNT, o nebunie. Cred ca de fapt scrie pe ambalaj Unilact, e firma-mama a brandului. Luam pana de curand Unicarm/Napolact, insa acesta e muult superior.
    Zau ca nu le fac reclama, te citeam pe vremuri (2005-2007, cred) pe forumul culinar si la partea de shopping culinar iti urmam intotdeauna sfatul/recomandarile, de cele mai multe ori te aprobam (cred ca o singura data, la muraturile Olympia m-am inselat).
    Toate cele bune de la o insomniaca. 🙂

  5. Merci, merci, sa stii ca nu e vina mea ca fac marfa buna, e doar vina lor. Sper sa reziste si sa nu ii cumpere vreun olandez sau doctor covalact din astia. Bine ne-am regasit.

Lasă un comentariu