Vasile fiind acel minunat busuioc ce mi-a pazit geamul toata vara, care s-a lasat jecmanit de frunze de mai multe ori, des si frumos, a mers pe ultimul drum.
Frunzulitele batranele, foarte mirositoare, au mai avut si varfulete usor palite, ei si ce. Ultima transa de pinoli, de pecorino romano, putin usturoi romanesc …
… toate macinate sec, comuniunea planta – restul gastii s-a facut in zbarnaitul tacit al mixerului.
Finalul a fost incununat de un ulei de masline care e si el pe ultimul drum, adica e ultima sticla din seria asta:
In borcan peste sos am mai adaugat o pelicula de ulei maslinos, sa „sigileze” treaba.
Si iata, victorie, ultimul borcan de pesto pana ma reimprietenesc cu vreun busuioc.
Faza e ca dupa ce am umplut borcanul pe mixer a ramas o restanta, doar nu era sa o spal, ca nu-s carciuma sa imi bat joc de ingrediente pe banii patronilor.
Asa ca am fiert o mana de paste si le-am maglavaisit in vas pana au lins tot ce era pe pereti.
Si daca tot ma pornisem pe eliminat resturi, am mai amestecat un rest de sos de iaurt, smantana si usturoi cu o lingurita de ricotta si o felie stresanta de kaizer (ma stresa ca statea de proasta pe acolo) si jap, pasta day.
La chestia de mai sus am pus si niste oregano din Kassandria care tinut in conditii optime inca mai are aroma dealurilor si marii din zona in care a mirosit lumina tomberonului cateaua.
rororo
arta culinara la borcan…
am busuioc suficient de un borcan, dar nu am incercat niciodata cu boabe de-astea de pin
care-s proportiile ? egale la busuioc, pin si pecorino ?
invirtite in ulei cit sa le cuprinda
cit rezista ? ca am un „consumator” care pune busuiocul numa’ la icoane si poate il pacalesc.
macar o data ca nu stiu daca a doua oara mai pune gura
sincer, eu pun la ochi si gust, sa zic la o farfurie de busuioc am pus cam 50 – 70g de seminte de pin (merge si caju sau nuci, chiar si alune) si cam 100g de parmezan/pecorino. ulei, cat sa lege sosul cum iti place tie, daca iti place mai uleios, pui mai mult, sa zic o ceasca mica am pus eu la borcanel. normal pun mai mult busuioc si iese mai verde, dar acum asta a fost recolta.