Pesto Vasile

Vasile fiind acel minunat busuioc ce mi-a pazit geamul toata vara, care s-a lasat jecmanit de frunze de mai multe ori, des si frumos, a mers pe ultimul drum.

Slide1

Frunzulitele batranele, foarte mirositoare, au mai avut si varfulete usor palite, ei si ce. Ultima transa de pinoli, de pecorino romano, putin usturoi romanesc …

Slide2

… toate macinate sec, comuniunea planta – restul gastii s-a facut in zbarnaitul tacit al mixerului.

Slide3

Finalul a fost incununat de un ulei de masline care e si el pe ultimul drum, adica e ultima sticla din seria asta:

Slide4

In borcan peste sos am mai adaugat o pelicula de ulei maslinos, sa „sigileze” treaba.

Slide5

Si iata, victorie, ultimul borcan de pesto pana ma reimprietenesc cu vreun busuioc.

Slide6

Faza e ca dupa ce am umplut borcanul pe mixer a ramas o restanta, doar nu era sa o spal, ca nu-s carciuma sa imi bat joc de ingrediente pe banii patronilor.

Slide7

Asa ca am fiert o mana de paste si le-am maglavaisit in vas pana au lins tot ce era pe pereti.

Slide8

Si daca tot ma pornisem pe eliminat resturi, am mai amestecat un rest de sos de iaurt, smantana si usturoi cu o lingurita de ricotta si o felie stresanta de kaizer (ma stresa ca statea de proasta pe acolo) si jap, pasta day.

Slide9

La chestia de mai sus am pus si niste oregano din Kassandria care tinut in conditii optime inca mai are aroma dealurilor si marii din zona in care a mirosit lumina tomberonului cateaua.

rororo

3 gânduri despre &8222;Pesto Vasile&8221;

  1. arta culinara la borcan…
    am busuioc suficient de un borcan, dar nu am incercat niciodata cu boabe de-astea de pin
    care-s proportiile ? egale la busuioc, pin si pecorino ?
    invirtite in ulei cit sa le cuprinda
    cit rezista ? ca am un „consumator” care pune busuiocul numa’ la icoane si poate il pacalesc.
    macar o data ca nu stiu daca a doua oara mai pune gura

  2. sincer, eu pun la ochi si gust, sa zic la o farfurie de busuioc am pus cam 50 – 70g de seminte de pin (merge si caju sau nuci, chiar si alune) si cam 100g de parmezan/pecorino. ulei, cat sa lege sosul cum iti place tie, daca iti place mai uleios, pui mai mult, sa zic o ceasca mica am pus eu la borcanel. normal pun mai mult busuioc si iese mai verde, dar acum asta a fost recolta.

  3. Pingback: Paste | Aphex

Lasă un comentariu