Chow mein sunt amestecuri de legume cu sau fara carne, peste ori fructe de mare, trase la tigaie, cu taitei, cel mai simplu si banal preparat existent si care se face in general cu diverse modele de taitei, de orez sau nu, cu sau fara eu, eu fac in general cu cei din punga de ramen, dupa sfatul unui chinez care mi-a fost sef. Stiu ca v-am mai povestit, dar na. De data asta am fiert oul, normal il pun in amestec.
Intai sa va spun ca mi-s tare mandra de wokuletul meu cel nou, m-am sucit, m-am invartit, nu am rezistat sa nu il imprietenesc cu bucataria mea. Deci in mnealui am pus legume la calit, in ulei de arahide.
Am vazut inclusiv la TV (chiar ieri la Nigella) treaba cu calitul in ulei de susan, nu stiu de unde le-o fi venit ideea si, trecand peste faptul ca e foarte scump sa faci asa ceva, ma intreb cum or putea manca legume calite in ulei de susan care nu numai ca are gust si miros puternic, atat de specific, dar se arde foarte repede, sigur, daca nu cumva o exista vreun ulei de susan pentru gatit, special pentru wok si nu stiu eu, ceea ce e posibil.
Oricum, daca nu ma impiedicam de o bucatica de branza din aia de i-am zis eu halloumi romanesc, ar fi fost foarte vegan preparatul, dar m-am handit sa vad cum se comporta respectiva in amestec (ne putem imagina ca e tofu).
In original se oparesc separat pastele, in adaptarea mea la sfatul chinezului, se pune apa peste legume, apoi pastele, se amesteca bine si se lasa nitel in pace. A, cica poti pune orice legume dar e musai macar putin varza.
Bineinteles ca am pus si sos soia si ulei de susan si am lasat pastele sa bea totul acolo.
Amu stiu ca nu e mare reteta dar mie imi place mult si la gust si texturi si ca se face in no time.
Apropos de ou, ala din poza e fiert cam 3-4 minute, deci nu iese moale neam la timpul ala, ca idee. In rest, sa avem o zi usoara, a mea e cu emotii asa ca rororo.
ce imi plac si mie taiteii aceia!!!!!n-am mai cumparat de mult…eu imi faceam supa, dar acum trebuie sa incerc si asa(chiar daca n-am wok si nici ulei de susan)ca arata prea bine!!imi ploua in gura ma duc sa bag niste cartofi prajiti 🙂 !
caaaaaaaaaaaaaartooooooooooooofi prajiiiiti :)))))) iti explic eu odata de ce e amuzant. merge si fara ulei de susan si fara wk, rima oara cand m-a invatat chinezul am facut in ceaun
intreb ca proasta : merge sa fac cu spaghete sau ba? adica in bucatarie ,cand nu ma vede nimeni pot sa mananc „ce vrea” muschii mei,dar merge sa le fac prietenelor cu spaghete ,sa nu ma ia la misto ?
multumiri eterne 🙂
bai, de mers merge orice, daca scoti sosul soia si uleiul de susan si pui in loc ulei de masline si poate nitel parmezan, paste primavera scrie pe ele.
Iaste si ulei de susan, galbui transparent, special pentru gatit. Dar cand e de arahide la pret extrem de rezonabil, e moft sa dau o caruta de bani (ca si asta e scump, nu numai cel din seminte prajite care este doar pentru aroma) pe ulei de susan. Prefer sa dau pe altceva…
sar’na ,stiti io sunt cam idioata si nu vreau sa ma blesteme prietenele, ca le-am otravit dupa ce m-am oferit sa le servesc o „ceva” bun la wok,adica la o tigaie adanca ,ca d-asta am 😀
stau cu ochii beliti p-aci c-am vazut niste bunaciuni de mancat,acu’ sa vad daca sunt in stare sa le fac si io,pas cu pas dupa reteta si poza afisata
o pup pe roro in bot,uite asa sa moara dusmanii mei s’ai ei de ciuda 😉
sper ca nu deranjez cu vocabularul,da’ ma simt bine p’aci si daca incep sa umblu la dictionar ,raman muta ,era sa scriu chioara,idioata stiu ca sunt 😀
Si eu am ajuns la aceeasi concluzie cu uleiul de susan. Dec alit, calesc in uleiul normal in care am pus o picatura de ulei de susan. Much better. 🙂
mai e si varianta de calit pana se face maro un catel de usturoi in ulei de oricare (nu de masline).
diana, ce ai soro? scrie cum vrei, eu nu sterg nici injuriile 🙂