Macrou in ulei de masline

Am uitat sa pozez uleiul de masline folosit, dar e din cel presat la rece, pur sange, in rest, dupa cateva teste, am urmat calea oarecum standard.

Slide1

Mai intai aviz celor care fac spume pe net legat de pestele congelat. In primul rand ca e mai proaspat decat cel „proaspat”, desigur, daca nu l-ati pescuit voi, ceea ce e destul de greu la macrou, dorada, somon. Cel congelat este (iertati repetitia) congelat rapid. Mult mai sigur si, desigur, gustos ca cel proaspat, daca ati fost la vreo lectie de chimie.

Da, are glazura, daca plangeti ca lasa apa, lasa in mod controlat si se poate verifica pe eticheta, nu e complicat, e mai simplu decat bazaiala ulterioara.

Slide2

Trecand peste aceste aspecte (in general cunoscute), e bine de lasat la dezghetat la frigider si sarat macar putin, ca sa „isi traga sare”. Eu am dezosat cat am putut la el, aici stiti deja nepriceperea mea in a fileta pestii, nu intram in amanunte.

Slide3

Cu putin timp inainte de a face teste si a ii gati am facut un amestec de: sare, putin zahar, piper, fulgi de ceapa, coaja de lamaie.

Slide4

Am tavalit pestii prin amestec, i-am scuturat de exces si i-am copt la cuptor, cu cate o felie de lamaie pe fiecare bucata. I-am pus pe gratar (mare prostie la prima transa, ca am spalat dupa aia de am albit la gratar, inveliti-l in folie de oricare, perforata sa fie sa treaca aburul) peste tava cu apa.

Slide5

Se lasa, dupa cum zice o prietena de-a mea, sa zaca. Macroul este un peste gras, merge foarte bine facut asa.

Se mai scapa de oase daca e cazul (si pariu ca am ratat un os, doua, noua), apoi se pune in borcane, cu tot cu lamaile aferente. Se acopera cu ulei de masline si se sterilizeaza.

Slide6

Cu sterilizatul nu reiau povestea lunga, la capacele actuale, cand s-au bombat, sunt cam gata. Se lasa sa se raceasca lent, cate borcane aveti atatea pocnituri auziti, e totul in regula. Pe vremea bunicii se sterilizau de le lua gaia, dar se acopereau cu celofan, nu prea mai e cazul.

Se mananca cu multa pofta si, sincer, sunt mai bune dupa ce au zacut cateva zile in ulei. Tin mult si bine daca se verifica borcanele si sunt perfect inchise.

In rest, ce sa zic, rororo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s