Amu nu va luati de mine ca gatesc banalitati, da? Ca nu avem cocos de munte umplut cu cioperci de padure si ficat de cangur, daca nu e, nu e. Plus pozele, tarziu in noapte, pe aragaz, plus apa oprita abrupt, asa ca ciuciu descarcerat bucataria. Eu va zic numai ce am facut de mancare, da?
Stiti ca imi ramasese carne de la sarmale. Amu, sarmale, sarmale, dar pana cand, saptamana economiei bate la usa asa ca am trimis centura neagra la obor dupa ardei de umplut.
Pe care i-am executat silit, pozat, mai greu, dar de dimineata, la prima ora, erau gata de atac.
Reteta e in halul urmator: umplutura de la sarmale se indeasa in ardei si dovlecei (spalati, curatati si ce mai rimeaza, ca imi veni o prostie). Se pun in cratita batraneasca de tuci, se acopera cu sos din pasta de tomate, pasta de ardei iute, fulgi de ardei iute, sare si piper.
Se da totul la cuptor care se stropeste, ca am uitat sa dau focul mic, asa ca pentru curatat ce s-a ales, astept provincia.
Se aprinde becul mare la bucatarie si se negociaza cu aparatul care, nu si nu, nu vrea sa faca poze artistice la asa o complicatie. Dar nu ma pot abtine sa nu dedic strelicii unui anume domn Puiu, fara care nu aveam vocabularul imbunatatit.
Ne iertati, azi cu din astea, caviar si manciuria in alt film.
rororo
Super stilul de a scrie! Supeeeer!!!
multumim cu plecaciuni
excellentos:)de doua zile ma tot gandesc cum sa fac ardei umpluti .
Multumiri
Nu te lua dupa mine, ca nu dau retetele ca la cantina cu cantitati fixe, da? 😀
Am urmat reteta sa vedere iese. Am facut si un pic de upgrade 🙂 thx !
pai nu are ce sa iasa rau 🙂 pt putin
Multumiri pentru reteta, dar mai ales pentru modul in care explici pasii…:)))
Un mod de a gati razand….
CeL mai frumos mod de a spune o rețetă! Felicitările mele! Acum fug în bucătărie, sa pregătesc ardeiutii! O zi superba!
O scriitură pe gustul meu si o reteta tot pe gustul meu. Reteta pe care o execut in această seară.