Da, adica un rateu doar dintr-un motiv, caisele au fost ingrozitor de acre. Insa pandispanul a fost asa de bun incat merita sa va spun reteta lui macar. Si, daca aveti caise normale la cap, sigur ca da, sa o faceti cum am facut-o eu initial.
Dupa cum va spuneam musculite betive roiau pe langa vreo patru caise si cateva banane mici asa ca le-am dat verdictul: crima.
Daca lucrati cu fructe crude (normale la cap) si pandispan, e o idee buna sa faceti un blat din biscuiti care sa absoarba sucul fructelor. Eu am facut blatul din biscuiti, putin unt si migdale. Si am pus nenorocitele in frumusel asezate in tava.
Acum am sa incerc sa va dau cantitati pentru ceea ce a iesit bun din treaba asta, pandispanul cu banane.
O banana mare (cele cateva mici cam asa erau, cam cat o banana mai zdravana) am zdrobit-o cu o lingura de zahar pudra (am folosit numai zahar pudra, de lene, toate lingurile, rase bine).
Am separat patru oua, albusurile cu o lingura de zahar le-am batut spuma.
Galbenusurile le-am pus peste banane(ã) impreuna cu coaja de portocala, doua linguri de smantana grasa (35%), o lingurita de ulei, o lingurita de bicarbonat de sodiu, zeama de la o felie de portocala, putina sare.
Am batut totul, am adaugat si patru linguri rase de faina, apoi am adaugat albusurile batute spuma si am amestecat de sus in jos cu o spatula. Am turnat peste fructe si am copt (de cand cu gazele mele chiar nu imi dau seama cat si cum, dar stiti si voi cam cat va ia sa faceti un amarat de pandispan).
Dupa cum spuneam, pandispanul asta este nemaipomenit (i-am mai pus si nitica vanilie, am uitat sa va zic), blatul de biscuiti cu unt si migdale, mmmm, fructele mele, rusinoase.
Pozele sunt cu totul, eu, personal, am jupuit fructele de pandispan, dar nu v-am pozat si cum arata pandispanul nitel umed si pudrat. Ideea e ca daca aveti caise-caise, iese misto reteta prezentata mai sus.
Mi-am plantat si rosiile, probabil cand va da zapada o sa infloreasca si ele.
rororo
Arata minunat non-prajitura, promit sa incerc!
Mult succes cu rosiile, parintilor mei, la tara, li s-au manat complet… so good luck!
E, sunt din cele de la Lidl, nu imi pun mari sperante in ele, sunt rosii „de bloc”. Dar merci 😀
Auleu… mama lor. Deci jur ca am luat si eu, aveam vreo 5 ghivece din alea pricajite, problema era ca eu nu m-am uitat sa vad exact ce soi de leguma era acolo. Dupa frunza parca era o rosie, un spanac si inca ceva :))
Au rezistat cam vreo 2 saptamani cu apa si tot, la un moment dat i le-am dus soacra-mii la tara, eu renovez pe acasa si numai de rasaduri nu-mi arde momentan :))