Bineinteles ca reteta vine din strafundurile congelatorului, inclusiv taiteii pe care i-am impartit in cateva transe de cand i-am luat si i-am folosit la diverse, inclusiv la Spatzle cu varza murata.
Dar mai intai, tot din conge (si mai am, preturi reduse la junk, potrivite cu rasfoirea unor chestiuni de prin 91 legate, fireste, de cai).
Sa trecem la supele noastre, din cazaturi (mi-am amintit de bube, mucegaiuri si noroi, ce conexiuni) si o droaie de legume am avut la congelator o cutie de supa. De la magazin am avut morcov si ardei gras pe care, normal, i-am folosit pentru a da o moaca zemii cam palide. Adica le-am inabusit nitel si am pus si o ramurica de cimbru, asa, de gust.
Am adaugat supa si arma secreta: ceapa deshidratata, este exceptionala, cred ca o sa incerc sa imi fac si singura, desi nu prea merita, e ieftina la magazin.
Am adaugat si taiteii congelati, am mai fiert (o tempora, o arome) si la final am pus patrunjel din geam si nitica ceapa ciorii din acelasi geam.
Si inainte sa, vorba aia, „diggin’ in” mi-am amintit de strelicii lui Nea Puiu, pe unde i-or umbla piciorusele.
Si, culmea, ma gandeam ca it’s a soup day, nothing but a soup day, ar merge pe melodia asta:
rororo
Servus Dana!
Am indraznit sa te nominalizez la o leapsa care mie mi-a placut foarte mult si pe care eu am preluat-o fara a fi nominalizata de cineva. Sa imi ierti te rog indrazneala ca postez aici, insa nu stiu daca tu imi citesti sau nu blogul. Multumesc! :*
http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2014/11/cristinas-world-in-7-link-uri.html
Scuze, Cris, nu am mai deschis nici propriul blog sau netul de ceva vreme. Am sa ma uit dar e de timo si chef saptamana asta (si mult, de chef).