Care sunt la fel cu crevetii in sos de vin, dar fara vin si cu busuioc, de fapt treaba e ca m-a tentat Vladimir cu ideea de busuioc, crevetii urmand a fi sacrificati in ampla actiune de a termina tot ce e prin congelator.
Asadar avem ingredientele urmatoare: creveti (mai multi decat in poza de mai jos, da), busuioc, rosii, unt, usturoi. Sare, piper si ulei de masline nu am mai indesat in poza.
Pregatim ingredientele, usturoiul il feliem, busuiocul il sifonam, rosiile le socam, termic, desigur, apoi le taiem (am apelat la tehnica grobiana de a face totul cum imi vine la topor pentru ca nu stau prea bine in picioare), crevetii ii curatam cat mai sunt nitel inghetati, apoi ii lasam sa se tempereze si scurga, deci mai avem vreme de o tigara pana trecem la tigaie.
Bun, punem in tigaie intai usturoiul, apoi rosiile tocate (am luat cu lingura de deasupra, mai fara zeama, da, puteti pune si din conserva, dar eu am rosii de gradina, sic).
Le punem in ulei, ca poate nu se vede si nu am fost explicita, cine stie, poate nu va dati seama.
In cateva minutele se formeaza sosuletul in care punem creveteii si busuiocutul.
De aici dam cu mestecaul in tigaie (sau cu ce paleta mea vreti voi) aproximativ doua, trei minute, ca nu vrem cauciuce. Stingem focul, punem untul.
Amestecam sa se topeasca si ala si sa imbrace cremos crevetii si aia e.
Si mai de aproape, ca mi-s dragi.
In acest moment dupa ce ati facut pozele doveditoare, ii puteti servi. Desi sfatul meu ar fi sa ii mancati. Da, merg cu paste sau paine prajita sau … uite asa, cu lingura, ca nu ne scaldam in creveti, ii halim pur si simplu grobian, oricum daca le lasati capatul coditelor nu ii puteti balota pe nerasuflate.
Tot din seria golirii congelatorului am mai facut un pocinog, de lene, de durere de picior, deoarece, am pus pe lahmacun (din ala de-a gata de la Lidl din saptamana turceasca) biscuiti cu cheddar, ca mai aveam o rola in congelator. Doi in unu.
Chilli tax (infloresc ardeiutii, sa vedem ce pocinog iese, ca sunt din niste seminte uitate vreun an intr-un ardei uscat).
rororo
Da, am să incerc si eu treaba cu creveții!
Ce faci nene Pasho, mai traiesti? Sa stii ca eu am acelasi telefon. Numar de telefon.