Ardei copti umpluti cu branza

Un meze clasic pe la mediteranieni, adaptat la resturile mele din frigider si jumulirea plantelor din gradina.

Slide1

Cum spuneam, resturile au constat din niste ardei din aia pe care ii dadeam de colo-colo (cat bricheta de mici) si niste branza de capra sfaramata (nu am terminat-o, cred ca ii ard o mamaliga cu ea intr-o seara). Plus ce trebuie pentru un aluat ca de clatite (in loc de apa/lapte/bere, am pus Schwepps).

Slide2

Am copt ardeii direct pe flacara, se fac repede.

Slide3

Slide4

Cat au stat sa se abureasca, sub capac, cu putina sare, am luat cate o frunzulita din tot ce aveam, plus un trandafir, ca e plina gradina. Am jumulit busuioc, lamaios, marar, hasmatuchi, menta, flori de rucola.

Slide5

Ardeii copti si curatati i-am umplut cu branza aia grasa (se modeleaza misto), i-am dat prin faina, apoi prin aluat facut din faina, ou si apa tonica (plus putina sare de leurda si curcuma, astea de la mine). Trebuia sa il las nitel mai gros, nu conteaza, ca nu e de dat la altii.

Slide6

De prajit, am prajit totul in ulei foarte bine incins, pac, pac. Si gata.

Slide7

Dupa ce am balotat unul mi-am amintit ca nu am pus pe farfurie si floarea de leurda si am mai tras o poza.

Slide8

Treaba e ca mi-a mai ramas nitel aluat, putina branza, niste capete de ardei, daca le amestec pe toate, or iesi niste chesti misto? Nu stim, dar incercarea moarte n-are.

Ardeii astia, mmmmmbelea. Pretul, mic de tot si merge si cu ardei copti mari, ba parca odata am facut si cu din aia la borcan.

rororo

13 gânduri despre &8222;Ardei copti umpluti cu branza&8221;

  1. Păi fă un pseudo(cumîizice)tempura. Și presară-l cu brânză. Și pune poze, că asta e treabă de care leneșii se apucă greu și nu-i ține mult. Așa că mai bine salivează la pozele altora 😀

  2. la asa ceva nu m-am gandit niciodata..o fi bun?
    Ori cum ar fi mi-ai dat o idee de dovlecel pane 🙂

  3. sunt foarte buni cu orice fel de ardei, cu astia mititei e mai spectaculos la gustarele, dar merge cu orice ardei gras, numai ca intra mai multa branza (se pot face si alte umpluturi). nu am mai mancat dovlecei pane de un secol.

  4. abia i-am terminat 🙂 sa ii incerci, imediat e sezonul lor 🙂
    Mai bune sunt florile de dovlecel pane :X

  5. ai dreptate, scuzele mele, atat de departe nu m-am uitat, in 2009 nu stiam cu ce se mananca dovlecelul si multe altele 😛

  6. A, nu e bai, doar radeam asa, ce repede trece timpul, nici nu apuci sa respiri bine si s-a dus. Eu ma mir ca imi amintesc atatea, de fapt am memorie fotografica, de aia si tin poze la toti cartofii cu oua 🙂

  7. Pingback: Crochete cu ardei gras si branza de capra | Aphex
  8. :)) foarte bine, ce e al tau, e doar al tau, pui accent pe detalii, si esti pasionata de ceea ce faci, prin urmare stii tot ce iese de pe mana ta 🙂

  9. Pingback: Gustari | Aphex

Lasă un comentariu