Un meze clasic pe la mediteranieni, adaptat la resturile mele din frigider si jumulirea plantelor din gradina.
Cum spuneam, resturile au constat din niste ardei din aia pe care ii dadeam de colo-colo (cat bricheta de mici) si niste branza de capra sfaramata (nu am terminat-o, cred ca ii ard o mamaliga cu ea intr-o seara). Plus ce trebuie pentru un aluat ca de clatite (in loc de apa/lapte/bere, am pus Schwepps).
Am copt ardeii direct pe flacara, se fac repede.
Cat au stat sa se abureasca, sub capac, cu putina sare, am luat cate o frunzulita din tot ce aveam, plus un trandafir, ca e plina gradina. Am jumulit busuioc, lamaios, marar, hasmatuchi, menta, flori de rucola.
Ardeii copti si curatati i-am umplut cu branza aia grasa (se modeleaza misto), i-am dat prin faina, apoi prin aluat facut din faina, ou si apa tonica (plus putina sare de leurda si curcuma, astea de la mine). Trebuia sa il las nitel mai gros, nu conteaza, ca nu e de dat la altii.
De prajit, am prajit totul in ulei foarte bine incins, pac, pac. Si gata.
Dupa ce am balotat unul mi-am amintit ca nu am pus pe farfurie si floarea de leurda si am mai tras o poza.
Treaba e ca mi-a mai ramas nitel aluat, putina branza, niste capete de ardei, daca le amestec pe toate, or iesi niste chesti misto? Nu stim, dar incercarea moarte n-are.
Ardeii astia, mmmmmbelea. Pretul, mic de tot si merge si cu ardei copti mari, ba parca odata am facut si cu din aia la borcan.
rororo
Păi fă un pseudo(cumîizice)tempura. Și presară-l cu brânză. Și pune poze, că asta e treabă de care leneșii se apucă greu și nu-i ține mult. Așa că mai bine salivează la pozele altora 😀
Nu, fac niste papanasi reinterpretati :))) lasa ca vad eu ce o iesi, daca iese flescaiala, tot pun poze, cu esecurile mereu pun 🙂
Buni, că nici din ăia nu m-aștept apuca să fac 😉
i-am executat deja, super misto au iesit, gata cu resturile 🙂
la asa ceva nu m-am gandit niciodata..o fi bun?
Ori cum ar fi mi-ai dat o idee de dovlecel pane 🙂
sunt foarte buni cu orice fel de ardei, cu astia mititei e mai spectaculos la gustarele, dar merge cu orice ardei gras, numai ca intra mai multa branza (se pot face si alte umpluturi). nu am mai mancat dovlecei pane de un secol.
abia i-am terminat 🙂 sa ii incerci, imediat e sezonul lor 🙂
Mai bune sunt florile de dovlecel pane :X
faci misto de mine? si cu „sa incerci” si cu florile? :))))) nu, rad de tine, ci ca blogul asta e prea vechi si putin calcat, sigur numai eu tin minte ce e pe el.
sa vezi cum sunt florile de dovlecei pane umplute cu branza. sau umplute cu orez cu tarhon.
ia ca am gasit, prin 2009:
https://aphextwinz.wordpress.com/2009/08/20/flori-de-dovlecei-pane/
ai dreptate, scuzele mele, atat de departe nu m-am uitat, in 2009 nu stiam cu ce se mananca dovlecelul si multe altele 😛
A, nu e bai, doar radeam asa, ce repede trece timpul, nici nu apuci sa respiri bine si s-a dus. Eu ma mir ca imi amintesc atatea, de fapt am memorie fotografica, de aia si tin poze la toti cartofii cu oua 🙂
:)) foarte bine, ce e al tau, e doar al tau, pui accent pe detalii, si esti pasionata de ceea ce faci, prin urmare stii tot ce iese de pe mana ta 🙂