La multi ani 2023

Ani, bani, fani, fiecare ce isi doreste, asa sa aiba, numai cele bune va doresc.

Dar cum in general ne adunam ca sa vorbim despre mancare, va zic ca nu am pus mare lucru pe masa de revelion, nimicuri, sa mearga sampania.

O singura chestie misto, mi-a placut, sa ii zicem „Salata mozaic” (nu am alta idee), inspirata si din boeuf si din orientala si din ce am vazut pe net la o doamna, ceva parca unguresc.

Sa enumar ce am pus in ea: cartof, morcov, castraveti in otet, gogosari tot asa, sunculita afumata, ou fiert, ceapa, masline. Maioneza, sare si piper, fireste. Imi placu.

In rest nu am gatit nimic, ori am primit ori am luat de-a gata (peste, piftie, chiftele).

In schimb in turul de magazine dintre craciun si anul nou am gasit o droaie de chestii la reducere, printre care o branza de oaie „ca pe vremuri, maica” la doar 20 de lei kilul (cica sfaramata, de aia era pretul asa, drept e ca se cam sfarama).

Si am troznit un fel de dobrogeana cu foi de placinta din comert si umplutura din branza de mai sus, niste cutiute de perle de branza, iaurt, oua si putin gris. Coapta la cuptor si apoi acoperita cu lapte si lasata in pace (iese cum erau cele de la patiserie de pe vremea scolii dupa metoda asta cu laptele).

Dupa vorba veche, nu e pasare ca micul, am avut si cativa mici (buni rau, nu stiu de unde ii iau cei de la Rustic din Auchan Titan).

Si cam atat, sa inceapa noul an, sa vedem ce poate. La multi ani!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s