Pui „Saganaki”

Denumirea e nitel la misto, de acolo si ghilimelele, dar mi s-a parut ca seamana cu tot felul de midii si creveti Saganaki de pe la greci (ca aspect), cu sos de rosii proaspete (proaspat decongelate) si branza pe deasupra.

Orice ar fi e o chestie simpla. Bucati de pui (pulpe dezosate am folosit eu), unt, sare, piper, ceapa, usturoi …

… rosii, vin, patrunjel, oregano si cimbrisor. Folie scufie si la cuptor.

Dupa ce puiul s-a facut am pus deasupra branza (telemea veche de oaie), niste ardei asa, de poza si am lasat sa se rumeneasca.

Deci cum ziceam.

Am pus alaturi doar niste iaurt, deci e pentru dietele alea care nici nu mai stiu cum se numesc.

As fi prajit vreo doi cartofi dar mi-a fost lene.

Si resturile sunt misto a doua zi, puiul taiat bucatele cu tot cu sosul ramas si niste smantana pus peste paste fierte.

A tot fost cu zburatoare, am facut si o oala de zama de curcan, acrita cu moare, cu ou batut si cu dovlecei, fasole verde si orez.

Si, cum nu e pasare ca porcul, asa, de clasa muncitoare un platoias nesimtit: cartofi copti, aceeasi branza grasa de oaie si niste carnatz.

Am mai pozat pe langa casa omului niste flori de iarna, cu petale, cu blana, cu branhii, cu ce am avut.

Si mi-am facut si un cadou, nu ma asteptam sa iasa asa misto, am gasit pe net un link ( rell.ro ) si mi-am comandat tricou cu Casandra. Si chiar mi se pare super misto.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s