Cheescake cu citrice

Dupa ce am bantuit netul si am umplut masa de ingrediente, am facut tot cum m-a taiat pe mine capul si a iesit ceva misto, onctuos, bun, ce mai. Citricele fiind kumquat (iar am gasit obosit la 75% reducere) si portocala.

Asadar dupa ce m-am fredonat ce reteta sa apuc, pana la urma am facut un cheescake la cald dar cu jeleu la rece pe deasupra. De ce nu?
Baza fiind cam 150 de grame de kumquat in sirop (facute in ibric, pe aragaz). Scuza, nu baza.

In rest am procedat asa: am facut blat din 200g de biscuiti si niste turta dulce de ramasese pe acolo, plus cam 150g de unt.

Am pus blatul in forma tapetata cu hartie de copt, am spalat robotelul si am pus in el ingredientele pentru crema. Adica, 300g crema de branza (tip Philadelphia), 300g branza de vaci (din cea cremoasa, la galetusa), 4 oua mari, 4 linguri de zahar (plusati daca vreti mai dulce), kumquat in sirop (e ca o dulceata, asa, dar mai fresh), 200g de smantana, esenta de portocale (asa am simtit eu nevoia, puteti pune coaja daca aveti netratate, daca nu, mai bine esenta).

Crema iese foarte fluida, am pus-o in tava iar in cuptor, jos de tot, am pus o tava cu apa, sa faca aburi, ca la crema de oua (zahar ars, caramel, etc). Foc mic si rabdare. Eu am scos prajitura cam dupa o ora, pe incercate.

Dupa ce s-a racorit bine i-am pus pe deasupra niste bucatele dulci de portocala.

Jeleul l-am facut mai intai mixand bine suc de portocala (bucatile ramase de la filetat), ce mi-a mai ramas din kumquatul din borcan, toate strecurate apoi, incalzite si amestecate cu gelatina.

Gelatina pusa dupa injuraturile de rigoare, ca primul plic nu a functionat iar cu al doilea a iesit cam tare, dar gustoasa, gummy bear style asa.

In opinia mea, combinatia asta (la crema ma refer, textura, nu musai la arome care pot varia) e cea mai misto dintre toate cheescake-urile de pana acum facute dupa retete fixe de pe net. Si a doua zi e infinit mai buna.

Si am floare noua.

Si ploua. Ud.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s