Orez cu scoici

Probabil din cauza accesului limitat la cumparaciuni, mai nou, ma impiedic de tot felul de semipreparate misto la preturi de nimic. (adica reduse baban de tot), asa ca o sa va arat niste chestii, nu facute de la zero, dar stiti cum e cu reduceri asa de mari (am luat de exemplu un Nasi Goreng de la Frosta, de la 15 lei cu 4 lei si ceva).

Acum, de exemplu, timid am agatat o cutie de scoici ramase din saptamana spaniola de la Lidl. Si le-am combinat cu un orez.

Am avut ceva emotii, de mai multe ori am luat scoici preparate de la Lidl si erau pline de nisip. Iar orezul, Camargue (tot de la ei, saptamana franceza), nu prea mi-a placut la prima strigare. Dar in combinatia asta a fost misto.

Asadar am tras in unt amestecat cu ulei ce am avut pe acolo, niste ceapa verde, usturoi, ardei gras. Am calit si o cescuta de orez, am stins cu o cescuta de vin, cand s-a evaporat alcoolul am adaugat doua cescute de apa si am lasat sa se gateasca orezul.

Conform indicatiilor de pe pachet scoicile trebuiau sa stea pe foc cam 8-10 minute, deci le-am pus peste orez cam … cinci. Niste patrunjel la final …

In farfurie am adaugat si niste ulei de masline rece.

Si, vorba aia, gramada cere varf.

Sa stiti ca am luat o cateva chestii pe care nu le-as fi cumparat in vecii vecilor la pret intreg, asa ca atunci cand le va veni randul, maxim o sa va fac o cronica la ele, ca de gatit na, ce sa gatesti, sunt de-a gata.

Altfel, am facut o ciorbita foarte, foarte buna, in care am pus si varza si conopida si dovlecei si vreo doi carnaciori afumati si niste zeama de varza.

Ficatei doar trasi in putin unt cu ulei si la final „stinsi” cu usturoi si vin.

Iar potaii i-am facut o mancare de caini de sa ma ling eu pe degete ca i-am halit jumatate din carne (rasoale, radacinoase si cartof dulce coapte intai la cuptor, apoi facuta supa, plus inca o droaie de legume, plus quinoa bio – 90% reducere din Kaufland, logic). Bogatie pe potaie. Cutia milei sa traiasca.

Deci imi mentin cu gratie centura neagra la cumparaciuni.

De final, culori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s