Porc cu bere si usturoi

Combinatia cu porcul am facut-o, odata pentru ca am achizitionat niste ceafa la oferta (14.99/kg) si am avut cazaturi dupa fasonare, apoi pentru ca am luat un orez de Camargue cu cinci lei si voiam sa vad cum e. Si ce era sa pun langa el, un porc asa, cu tente chinezesti, langa un orez care numai chinezesc nu este, ma rog, daca eram la vreun local va prosteam cu fusion, acu’ va zic doar ca a iesit ceva bun.

Orezul, scopul degustarii, l-am facut cu putin morcov, ceapa verde si kaizer, 1/4 cu apa (prea mult pentru Camargue, dar nu stiam), l-am lasat in pace pana am fost dupa porc.

Porcul, bun si fraged, l-am tras in nitel ulei cu putin usturoi si un amestec de condimente chinezesti (predominant 5 spices). Am ales sa incalzesc nitel si prafurile pentru ca sa fie ceva mai aromat, astea gata mixate tind sa isi piarda aroma in timp.

La fiert am adaugat si un strop de otet (balsamic, nu am negru de la chinezi, merge, fusion, da?) iar la final am amestecat o lingurita de amidon desfacuta in apa rece si o lingurita de ulei de susan.

Foarte gustoasa si frageda carnea deci preparatul, un deliciu.

De fapt eu voiam sa va arat ca a iesit soarele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s