D’ale lui Răpciune

Numele popular al lunii septembrie adica, răpciune, de unde si pana cum i se zice asa, chiar nu am idee. Dar am idee ce am combinat, de regim si ne, pentru mine, pentru altii, de toate pentru toti.

Eu am ars-o dietetic cu niste minunate legume la cuptor.

Ce vedeti am pus in tava si le-am uns cu un sos din multe condimente (everything but the kitchen sink, vorba aia), plus usturoi, ulei si zeama de lamaie. Si le-am copt si le-am pus langa un orez cu taitei si aia a fost, cald, rece si, in final, daca tot a ramas cam multa conopida, am incropit si o supa-crema cu nitica smantana.

Tot de regim, am vrut sa o ard mai de fitza (aiurea, de la cutia milei) cu niste Angus. Vaca Angus. Parerea mea sincera e ca orice i-ai face, vaca romaneasca tot nu e ce trebuie, am tras-o pe plita ca la carte, medium rare, am lasat-o sa se odihneasca, merge, dar nu e ce trebuie.

Pentru restul casei am tras o oala de sarmale. O oala si ceva, fix. Clasice, banale, sarmale.

Si doua pandispane, unul cu mere si scortisoara, unul cu fructe de padure. Aluatul banal, de patru (4 oua, 4 linguri de zahar, 4 de faina, 4 de ulei), cu albusul batut separat, restul mai putin faina amestecate, plus o lingura de unt, una de iaurt si putin praf de copt, adaugata si faina si apoi albusurile amestecate si ele cu o spatula. Fructele de padure le-am dat prin faina si le-am pus deasupra, merele feliate le-am amestecat cu zahar, scortisoara si amidon si le-am pus pe niste buscuiti pisati, in rest, tot aia.

Si pisica din gradina, hello kitty.

2 gânduri despre &8222;D’ale lui Răpciune&8221;

  1. Bună dimineaţa,
    Mai intâi vreau să vă felicit pentru pozele care trezesc pofta omului!
    La punctul doi am o intrebare: supa crema aţi făcut-o cu conopidă coaptă? Ştiu că e mai gustoasă aşa, dar eu nu prea am răbdare, din păcate, şi fierb legumele.
    Referitor la carnea românească de vită, pot să spun că am avut şi o surpriză neplăcută din partea unei firme care propune produse, chipurile, pentru gurmanzi: după ce am tăiat folia aia care o vida, am găsit bucăţele de vită înghesuite unele în altele şi nu o bucată întreagă. Când am pus bucata respectivă la tigaie, s-a împrăştiat. Cred că era pentru nişte gurmanzi mai mici, sau puseseră din greşeală carnea pentru gulaş!

  2. Buna dimineata. Stiu despre ce carne vorbiti, am patit si eu (doar odata, a doua oara nu m-a mai pacalit eticheta cu gurmand), carnea infasurata si vidata strans parea o bucata intreaga cand de fapt erau cazaturi.

    Si da, supa-crema din orice legume coapte este mult mai buna, dupa gustul meu, la foc mare se face foarte repede o tava de legume coapte pentru supa. Acum am folosit resturile tavii de legume care erau oricum coapte si ma plictisisem de ele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s