Piept de curcan marinat

Iar am adunat poze toata saptamana, ca mari retete nu pot spune ca am facut dar stiti deja cum e, sa fie la dosarul cu amintiri culinare (nu stiu altii, dar eu cand vad o poza cu haleala imi aduc aminte tot ce mi s-a intamplat in perioada aia asa ca daca vreau sa scriu vreun roman nu trebuie decat sa ma uit la fripturi).

Nu ma omor dupa curcan din mai multe motive dar l-a gasit vecina-mea la cutia milei, baban, de la 40 bucatoaia redus la jumatate apoi jumi-juma cu ea zic hai ca merge un 10 lei. Si l-am facut ca sa il mananc rece, pentru sandwich, de aia nu i-am tras si garnitura. A iesit destul de mult, am ros la el pana m-am plictisit si am dat si la caine, dar reteta e buna deci sa va zic.

Am facut marinata din iaurt, sare si piper, praf de usturoi, cimbru, boia afumata. L-am lasat peste noapte, apoi l-am adus la temperatura camerei si l-am tras in foarte putin ulei la foc iute. Cand l-am intors l-am flambat cu un vin destul de sec si taricel dar cu continut mare de zaharuri asa ca s-a facut chiar misto. Flambarea spectaculoasa nu apare in poze ca nu am decat doua maini.

Dupa ce l-am terminat l-am lasat acoperit sa se odihneasca si prima bucata am incercat-o asa.

Restul, cum am zis, de sandwich.

Pe mai multe zile am avut un bors de porc cu fasole verde (asta de lene, ca sa nu curat cartofi) si niste ardei umpluti. Poze nasoale dar mancarea chiar buna.

In rest, colectia de flori si plante, nu m-am ocupat nici de ea, desi ca proaspat somer ai zice ca am timp si chef, dar o ard la rapeluri de vaccinare si la seriale pana ma odihnesc bine de tot.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s