De mancare

Haleala, mancare de suflet, potol, din astea. Am adunat poze in zile ploioase si nu vreau sa le tin numai pentru mine. Bine, pentru mine le tin la jurnal, dar zic sa va arat si voua si sa va zic in doua vorbe ce am facut. Bineinteles nimic spectaculos.

O ciorba de perisoare. Din carnea aceea tocata destul de slaba care a mers de minune asa. Exceptionala zeama, nu doar ca nu a fost grasa, dar zeama de varza de la vecinul de la patru e de vis.

Sarmale. Si o mamaliga. Si putina smantana, ardei iute nu avem voie dar ar fi mers. Nimic special, doar sarmale.

Si apoi m-am impiedicat de doua cumparaciuni super misto: loboda (o halba intreaga) …

… si un pui luat de la cutia milei.

Puiul l-am transat, carcasa plus o mie de legume si leguminoase le-am facut supa (in mare parte pentru caine, dar am furat si eu un blid).

De aici, simplu de tot, pulpele si aripile le-am dat la cuptor puse pe gratar, doar date cu sare si piper si lasate ceva vreme la temperatura camerei. Am pus si doi cartofi sub gratar sa se coaca acolo. Cu supa mea am facut o mana de orez simplu, cu putina ceapa, o rosie si doar supa (foarte grasa si aromata, nu i-a mai trebuit nimic). Cu loboda am facut putina ciorba simpla, zarzavat, leustean, zeama de varza si cartof (c aaveam deja orez in pilaf). Si am si impartit. Si asta a fost tot sau, vorba Andreei Esca, se fu tu.

Cand o iesi soarele poate reusesc sa va pozez si zambile si toporasi, momentan imaginea e tomnatica pe afara. Ploua ud de doua zile.

2 gânduri despre &8222;De mancare&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s