A pofti poftire …

… a hali halire. O sa incerc sa va zic si retete. Pe alocuri chiar neasteptate.
Prima pofta a fost de macaroane cu branza dulce (si putine stafide, plus am incercat sa o fac pufoasa si alunecoasa, pentru ca sa poata manca si o doamna mai in etate cu dinti lipsa la inventar).

Pozele, in general, proaste, ma iertati, dar soarele rasare doar daca il platesti. Cum zice poetul.

Budinca asta stie tot omul sa o faca, oua, branz,a stafide, arome. Ce nu stie tot omul e ca parca e mai cremoasa cu branza aia de la Lidl si (nu ca le fac reclama, nu le-as face deloc) e si mai buna cand e in oferta. Mai un pumn, mai o imbranceala, apuci sa iei.

Asadar am folosit cam 600 de grame de branza, trei oua mari (XL cica), trei linguri de zahar, aroma de vanilie si portocale (deja v-as obosi sa va povestesc cu aromele astea ce combinatii incerc). Si stafide hidratate in rom si apa calda.

Batute bine mai intai ouale cu zaharul, apoi amestecat totul.

Separat am fiert cam jumatate de pachet de macaroane (250 de grame), al dente asa. Le-am racit nitel sub jet de apa ca sa pot amesteca mai repede compozitia, toate gramada, aia e.

Coapta budinca la foc foarte mic.

Cum ziceam, perfecta.

La final am dat focul iute sa faca si putina crusta pe margine, pentru doritori.

Alta pofta a fost niste supa de legume cu taitei de ramen. Din nefericire de la Maggie fidelicios. De departe cei mai naspa taitei (si am incercat cam toate modelele).

Combinatia insa a fost buna si in plus vreau sa ma laud, mi-am luat un vas special pentru supe cu taitei instant. De la Auchan. Si da, inca ma relaxeaza cumparaciunile deci imi mentin centura neagra.

Cum bine stiti nu folosesc prafurile din supe, doar taiteii si, daca au legume deshidratate sau ulei. Asta de la fidelicios (?) nu are decat prafurile si niste taitei care se destrama. Inainte sa aflu ca se destrama am facut o combinatie, in loc de apa am pus supa de legume fierbinte pestre taitei, rosii uscate cu busu si ustu (de la Kamis) si voia dulce afumata, plus un pic de ulei de masline. Ramen antiasiatici, aia am facut.

Beleaua cu cana speciala e ca se raceste foarte greu supa.

Combinatia e misto, urmeaza sa schimb doar taiteii.

Trecem acum la cumparaciuni si socul cel mai mare au fost preturile la cozonaci. Romanesti, italieni, ce mai, cam toti cei de prin Auchan. Si chiar am cautat poze de anii trecuti. Acelasi panettone care era peste 60 de lei anul asta a fost 20 de lei. Nu am idee de ce, dar l-am luat ca imi trebuia si cutia.

Alta noutate, de data asta la Lidl, au bagat o slana afumata condimentata, vis. Nu, nu avem voie de fel asa ceva, dar am luat ca sa gust si sa am de pus in sarmale, deci doar am pupat-o. E buna (deci va disparea, ca astia tot ce aduc bun fac abrupt sa dispara pe drum).

Si, ei bine, pofta maxima de cartofi prajiti a fost incununata de pui la rotisor. De la Kaufland (da, unde stau eu am toate magazinele astea si inca altele la putine minute de casa). Ca sa ucid temerile, l-am mai dat la cuptor cu un amestec de usturoi, bere, boia afumata si cimbru proaspat.

Ca experienta, nu o voi repeta, puiul dupa a doua vizita la foc era semi-crud (l-am mai lasat), gust spre zero (exceptand sosul pus de mine) si, cand am pus la fiert cazaturile, ca sa fac o supa speciala pentru un ramen, mirosea a vegeta (MSG, chimicale) de la Ploiesti. Dar poza e misto deci v-o arat. Pui nu mai iau a doua oara.

Si spamul zilnic pana pleaca baiatul, poze cu Ricky Martin Bruno. In continuare sper sa se inchida tot si sa nu plece.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s