Creveti pe orez

Asta asa, ca sa dau un titlu de reteta, nu ca nu am mai fi facut noi creveti pe orez sau nu ca nu as fi adunat poze in plus sa va arat, dar important e ca avem si creveti pe orez.

Orezul l-am facut simplu, inabusite ceva legume (dovlecel, ceapa, morcov, rosie, apoi adaugat orezul, rtase nitel impreuna si stinse cu vin.

Am pus apoi apa si am lasat cu capac sa fiarba (apa/orez, ca de obicei, 3 la 1).

Crevetii i-am facut si mai simplu, i-am pus in nitel unt cu usturoi, busuioc si cateva felii de morcov asa, de chichi.

I-am lasat sa se perpeleasca nitel cam mult fata de cum ii fac de obicei dar nu a fost rau nici asa.

Si acum sa facem o galerie cu ce am mai adunat. Pentru ca nu ma inteleg deloc cu wordpressul nou (inca) o sa fac o colectie de poze, stiti voi, dac avreti numai poze (cum imi place si mie), dati pe una sa vedeti slideshow. Sau cel putin asa sper ca se va intampla.

Avem in ordine urmatoarele: niste prajiturele de la cutia milei, placinta cu carne luata de la Kaufland, 11 lei si ceva o roata din aia, chiar ok.

Eu ma joc cu formatele poate ma prind si eu cu ce se haleste formatul nou al site-ului, nu va speriati.

Acum urmeaza poze cu ce am mai gatit. Carne cu paste (am facut eu mai de mult un ragu din care am congelat pentru situatii de extrema urgenta), o varza a la Salajean (ca nu e standard a la Cluj) – varza inabusita cu niste ardei kapia tocat, carnea amestecata cu ceapa, sare, piper, marar, orez si vin, straturi de varza si carne, rosii deasupra. Foarte misto a iesit in simplitatea ei.

Si pentru ca am luat carnati trandafir (tot de la cutia milei) i-am pus cu cartof si niste apa la capac et voila, asa prajesti si cartofi si carnati fara sa faci un roman despre asta.
Si o salata de cartofi cu sunca, ceapa si un sos doar din iaurt si ulei de masline.

Acum urmeaza un capitol aparte, cumparaciuni, fie recomandate, fie ca erau la cutia milei, le vedeti in poza. Niste coaste de la Mega. Ele sunt gata facute, din pacate prea iuti pentru mine, din fericire faceam mancare de cartofi si au mers de minune in mancarea de cartofi.

De curiozitate bolnava am luat taitei cu gust de bors de pui. Nu au gust de bors de pui (am pus plicul cu chimicale, muream de curiozitate) dar merg. Cainelui i-au placut.

Rosiile alea uscate cu condimente le-am testat pe o friptura. Bune.

Iar salamul, cutia milei de la Lidl, chiar bun de tot, ii zicea in traducere „salam taranesc spaniol”. Excelent.

De final, ca zici ca faci programare cu astia, am si obosit dar nu ma las, macar odata pe saptamana tot tin la jurnal, va las poze cu plante.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s