Pui cu legume

In stil chinezesc. Pentru ca am gasit ulei de susan bun la pret decent, nu de mercur, am avut o pofta. Si am facut cu pui pentru ca aia aveam si ca sa fie cat mai rapid.

Slide11

Stiti deja ca ingredientele pot varia, eu va spun fix ce am folosit eu. Adica pui, o frunza din lamai (era rupta si e aromata misto), ceapa, usturoi (le-am folosit primele, de aia sunt in acelasi blid), ardei, rosie, dovlecel, morcov, ghimbir, ceapa verde.

Slide12

Si pentru gust si sos, ulei de susan, sos de soia, cinci miresme, vin alb sec, amidon (la final am gustat si am adaugat si putin sos dulce- acrisor si un sfarc de otet, dar asta depinde de gustul fiecaruia, fireste).

Slide13

Intai am pregatit toate ingredientele, pentru ca fac totul la foc mare, totul curatat, taiat, tocat (legumele, ca marime, sa se faca toate odata). Si pentru ca am folosit pipt de pui care e fad si se ntareste repede, l-am tras pe el primul, dupa ce am ametit nitel ceapa, usturoi, ghimbir si frunza de lamai.

Slide14

Am scos cele de mai sus (daca mai e cazul adaugati putin ulei) si am pus la facut celelalte legume, mai putin rosia pe care am adaugat-o cand s-au gatit celelalte.

Slide15

Cand si rosia a fost conform cerintelor, nitel fripta, am pus inapoi puiul si ce mai era pe langa, sos de soia si cinci miresme. SI vinul alb, ca era sa uit.

Slide16

Am imprietenit totul in viteza, apoi, grand finale, amidonul desfacut in apa rece, uleiul de susan si, adaos de moment, otet negru si putin sos dulce- acrisor (am gustat, as ami s-a parut ca ar mai trebui, nu e musai).

Slide17

Intre timp a fiert si orezul, stiu ca Jamie (si nu numai) recomanda 1/2 orez cu apa, dar eu mereu fac 1/3 nu pentru ca as fi eu mai  desteapta dar mi se pare ca asa iese mereu perfect. E posibil sa fie prea fiert pentru gustul lor, nu stiu, eu cred ca e prea misto.

Slide18

Pai cam gata. Stiti deja ca sare, piper, ardei iute sau alte chestii picante, puneti si voi dupa plac, gust si posibilitati.

Slide19Slide20

Parerea cainelui:

Slide21

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s