Prajitura cu mere si biscuiti

Prajitura asta o facea o prietena de-a mea, doar ca ea o facea mai inalta, eu am facut cantitate mica in forma cam mare, dar le-am taiat cubulete mici si a fost in regula. Cam prea in regula caci se mananca mai repede asa.

Slide11

Am folosit urmatoarele ingrediente (am pozat sile tin minte, chiar daca in poza e un haos):

150g biscuiti

20g unt

3 mere medii (zahar si scortisoara dupa gust, eu gust, deci dupa gust).

 

Pentru pandispan am folosit:

3 oua M

3 linguri de ulei

3 linguri de zahar

3 linguri cu varf de faina

1 lingura de iaurt

1/2 de plic de praf de copt plus un varf de lingurita de bicarbonat (am vrut sa vad de ce face asa Anna Olson dar nu m-am prins)

un praf de sare si arome dupa gust (am pus de vanilie).

Cum ziceam, in poza, haos.

Slide12

Mai intai am amestecat biscuitii faramati cu untul si am presat bine intr-o tava de copt. Nu conteaza foarte mult cati biscuiti sunt, mare parte o sa ramana oricum pe foaia de copt cand intoarceti prajitura.

Merele rase amestecate cu zahar si scortisoara le-am lasat putin intr-o tigaie sa lase din zeama, apoi le-am pus peste biscuiti.

Slide13

AM facut pandispanul clasic, galbenusurile, zaharul, iaurtul, aromele si uleiul le-am amestecat bine. Am adaugat faina si praful de copt si apoi am incorporat albusurile batute spuma.

Am copt pana s-a copt (nu am idee de temperaturi si timp, nu joc in liga profesionista). Am testat cu scobitoarea.

Slide14

Am intors prajitura si am taiat-o dupa ce s-a racit. Initial am vrut sa ii pun niste stropi de glazura dar m-am razgandit si am presarat doar putin zahar.

Slide15

Cum ziceam, am taiat-o cubulete mici.

Slide16Slide17Slide18

Dog tax (ca mai aveam o poza in plus).

Slide19

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s