Prajitura asta o facea o prietena de-a mea, doar ca ea o facea mai inalta, eu am facut cantitate mica in forma cam mare, dar le-am taiat cubulete mici si a fost in regula. Cam prea in regula caci se mananca mai repede asa.
Am folosit urmatoarele ingrediente (am pozat sile tin minte, chiar daca in poza e un haos):
150g biscuiti
20g unt
3 mere medii (zahar si scortisoara dupa gust, eu gust, deci dupa gust).
Pentru pandispan am folosit:
3 oua M
3 linguri de ulei
3 linguri de zahar
3 linguri cu varf de faina
1 lingura de iaurt
1/2 de plic de praf de copt plus un varf de lingurita de bicarbonat (am vrut sa vad de ce face asa Anna Olson dar nu m-am prins)
un praf de sare si arome dupa gust (am pus de vanilie).
Cum ziceam, in poza, haos.
Mai intai am amestecat biscuitii faramati cu untul si am presat bine intr-o tava de copt. Nu conteaza foarte mult cati biscuiti sunt, mare parte o sa ramana oricum pe foaia de copt cand intoarceti prajitura.
Merele rase amestecate cu zahar si scortisoara le-am lasat putin intr-o tigaie sa lase din zeama, apoi le-am pus peste biscuiti.
AM facut pandispanul clasic, galbenusurile, zaharul, iaurtul, aromele si uleiul le-am amestecat bine. Am adaugat faina si praful de copt si apoi am incorporat albusurile batute spuma.
Am copt pana s-a copt (nu am idee de temperaturi si timp, nu joc in liga profesionista). Am testat cu scobitoarea.
Am intors prajitura si am taiat-o dupa ce s-a racit. Initial am vrut sa ii pun niste stropi de glazura dar m-am razgandit si am presarat doar putin zahar.
Cum ziceam, am taiat-o cubulete mici.
Dog tax (ca mai aveam o poza in plus).