Nicio vara fara ghiveci, cand legumele incep sa prinda gust si sa scada la pret. Fireste, nu iese de fiecare data la fel ghiveciul, motiv sa il pozam mereu.
Am avut ce se vede (plus niste mazare pe care am fiert-o separat, o cutie de rosii tocate si am cules si foi de vita de vie sa le fac capac).
Intre straturi am mai pus sare, piper, marar, dupa caz si chef. Sa va spun cum am cladit straturile. Primul a fost din varza inabusita nitel cu putina ceapa ca sa nu ocupe mult loc.
Au urmat cartofi, marar, usturoi; ardei gras, gulie, ceapa verde; mazare, morcov, marar; dovlecei, usturoi, masline, rosii.
AM facut un sos din vin si rosii tocate.
Am pus foi de vita deasupra, apoi capac si am dat la cuptor sa zaca la foc mic.
M-am dat la el doar cand s-a racorit. Cu putin orez langa si atat.
De final, de prin gradina (leusteanul, mandria mea).
Dog tax